İsrail Filistinlilerin evlerini yıkmaya devam ediyor

İsrail Filistinlilerin evlerini yıkmaya devam ediyor

İsrail El-Ludd şehrinde bir Filistinliye ait evi yıktı.

İsrail buldozerleri dün (14 Eylül Çarşamba) Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin orta kesiminde yer alan El-Ludd şehrinin Şinyer Mahallesi'nde Hasan Şevahine isimli bir Filistinliye ait evi ruhsatsız olduğu iddiasıyla yıktı. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, İsrail güçlerinin yıkım işleminden önce evi polis kuşatmasına aldığı, bir güvenlik kordonu oluşturduğu ve Filistinlilerin eve yaklaşmalarını engellediği belirtildi. Daha sonra polis tarafından özel olarak korunan buldozerler evi yıktılar. 

Görgü tanıkları, Şevahine ailesinden bazı kişilerin evin yıkılmasına engel olmak istemeleri üzerine İsrail polislerinin onlara saldırdıklarını ve şiddet uyguladıklarını dile getirdiler. 

Şehirdeki Filistin kaynakları bu evin yıkılmasının İsrail belediyesinin önümüzdeki dönemde Filistinlilerin evlerini "ruhsatsız" gerekçesiyle yıkma işlemlerini artıracağına işaret ettiğine dikkat çekti.

İsrail yasalarına göre 1948 Bölgesi'nde yaşayan Filistinliler "İsrail vatandaşı" sayılıyor. Ancak ırk ayrımı politikası onları da hedefine yerleştirmiş durumda.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.