İsrail, Filistinlilerin topraklarında Yahudiler için yerleşim yeri inşa edecek

İsrail, Filistinlilerin topraklarında Yahudiler için yerleşim yeri inşa edecek

İsrail yönetimi, Necef Çölü bölgesinde Filistinli Araplara ait topraklar üzerinde Yahudi yerleşimciler için evler inşa edecek.

İsrail yönetimi, Necef Çölü bölgesinde Filistinli Araplara ait topraklar üzerinde Yahudi yerleşimciler için evler inşa edecek.

Filistinli İsrail vatandaşlarının yaşadığı, İsrail'in Negev, Filistinli Arapların Nekab olarak adlandırdığı, Türkçede Necef Çölü olarak bilinen bölge bir süredir gerilim merkezi olmayı sürdürüyor.

Middle East Eye'da yer alan rapora göre İsrail, bölgede biri Ultra Ortodoks, diğeri ise seküler Yahudilerin yaşayacağı iki ayrı yerleşim yeri inşa etmeyi planlıyor.

Söz konusu planın 13 Mart günü oylanacağı, onaylandığı takdirde bölgede çalışmaların başlayacağı ifade ediliyor.

İnşaat çalışmalarının Necef'te gergin olan durumu daha da sprunlu bir hale sokacağı düşünülüyor.

İsrail, son dönemde bölgeyi Yahudileştirmek, Filistinlilerin ise yerleşim yerlerini genişletmesinin önüne geçmek için çalışmalar yürütüyor.

Ormanlaştırma bahanesiyle topraklar ele geçiriliyor

Filistin'de Bedevi Arapların yaşadığı bu bölgede İsrail'in ağaçlandırma çalışması kisvesi altında, Filistinlilere ait topraklara el koymaya çalıştığı ifade ediliyordu.

Bir süredir tepkiler nedeniyle bölgedeki faaliyetlerine ara veren İsrail yönetimi, son süreçte ağaç dikme çalışmalarına tekrar başladı.

Normalde ormansız araziler olarak Filistinli Bedevi Araplara ait olan bu topraklar, zamanla İsrail tarafından, üzerlerine ağaç dikilerek ve orman haline getirilerek, İsrailli Yahudilerin kullanımına tahsis edildi. Ayrıca ormanlaştırılacak arazilerde yaşayan Filistinliler de evlerinden zorla çıkarılarak bölgeden sürüldü.

Bölgede İsrail tarafından zorla ormanlaştırılarak Yahudilerin kullanımına tahsis edilen birçok arazi bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum