İsrail: Gazze halkını Akdeniz'de kurulacak yapay adaya yerleştirelim

İsrail: Gazze halkını Akdeniz'de kurulacak yapay adaya yerleştirelim

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Gazze halkının tehcirine ilişkin yeni bir öneride bulundu.

The Guardian'ın Pazartesi günkü haberine göre İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Gazze nüfusunun Akdeniz'de yapay bir adaya nakledilmesini önerdi.

Londra merkezli gazete, ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberinde Katz'ın önerisinin, İsrailli bakanın "kapsamlı bir barış planını" görüşmek üzere AB dışişleri bakanlarıyla bir araya geldiği Brüksel'de tepkiye neden olduğunu belirtti.

Jerusalem Post haber sitesi Katz'ın Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi'ne Gazze açıklarında yapay bir adanın yanı sıra İsrail'i Suudi Arabistan, Ürdün, Bahreyn ve BAE'ye bağlayacak bir demiryolu projesinin video görüntülerini gösterdiğini bildirdi.

Habere göre Katz şunları söyledi:

"Hedefimiz açık: Gazze'nin askerden arındırılması ve istikrara kavuşturulması ve İsrail'in halkımızı korumak için güvenlik kontrolünü sürdürmesi. Bunu başarmak yeni bölgesel fırsatlara kapı açacak ve Gazze halkı da dahil olmak üzere herkese fayda sağlayacak ekonomik ve insani girişimleri teşvik etmemize olanak sağlayacaktır."

Yıllardır Gazze açıklarında yapay bir ada oluşturulmasını savunan Katz, bu fikri 2011 yılında Başbakan Binyamin Netanyahu döneminde ulaştırma bakanı olarak görev yaparken önermişti.

Kaynak: Mepa News, New Arab

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum