İsrail ordusu 24 askerin öldürülmesinin ardından Han Yunus'u kuşattığını açıkladı

İsrail ordusu 24 askerin öldürülmesinin ardından Han Yunus'u kuşattığını açıkladı

Han Yunus'taki hastaneler yoğun İsrail saldırıları nedeniyle hastaları ve sağlık personelini tahliye etme kararı aldı.

İsrail ordusu, kara kuvvetlerinin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentini "kuşattığını" ve üç aydır devam eden savaşta bir günde 24 askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Salı günü yaptığı açıklamada şehri Filistinli grup Hamas'ın “kalesi" olarak nitelendiren ordu, "Geçtiğimiz gün boyunca askerler Han Yunus'u çevreledikleri kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdiler ve bölgedeki operasyonu derinleştirdiler" dedi.

Gazze'nin ikinci büyük şehrine yapılan saldırılarla ilgili olarak "Kara birlikleri yakın çatışmaya girdi, [hava] saldırılarını yönetti ve ateşi koordine etmek için istihbaratı kullandı, sonuçta onlarca terörist ortadan kaldırıldı" denildi.

Gazze'nin güneyindeki Refah'tan bildiren Al Jazeera'den Hani Mahmud, İsrail ordusunun operasyonlarının "aşırı gıda, su ve tıbbi malzeme sıkıntısı çeken" kentteki insani krizi daha da derinleştireceğini söyledi.

Han Yunus'un "savaşın başlangıcında kuzey bölgelerinden ve Gazze Şehrinden tahliye edilen yüz binlerce Filistinli için güvenli bir bölge olarak belirlendiğini" söyleyen Mahmud, "şimdi ise bölgenin büyük bir acı ve yıkıma sahne olduğunu" sözlerine ekledi.

Tıbbi kaynaklara göre İsrail güçleri Pazartesi günü Han Yunus'a düzenlediği saldırılarda en az 65 kişiyi katletti.

Filistinli yetkililer 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında en az 25.490 kişinin öldüğünü ve 63.000 kişinin yaralandığını söyledi.

İsrail için en ölümcül gün

Bir İsrail askeri sözcüsü Pazartesi günü Gazze'nin merkezinde meydana gelen patlamada 21 askerin öldüğünü söyledi.

Sözcü, Filistinli savaşçıların yakındaki bir tanka roket atmasının ardından meydana gelen patlamada yıkım için mayın döşedikleri iki binanın çöktüğünü ifade etti.

Pazartesi günü Gazze'nin güneyinde düzenlenen ayrı bir saldırıda da 3 askerin ölmesiyle bir günde öldürülen toplam asker sayısı 24'e yükseldi.

İsrail’in açıkladığı rakamlara göre kara işgalinin başlamasından bu yana en az 217 İsrail askeri öldürüldü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Salı günü yaptığı açıklamada "Dün, savaşın patlak vermesinden bu yana en zor günlerimizden birini yaşadık" dedi.

"Kahramanlarımız adına, hayatlarımız uğruna, mutlak zafere kadar savaşmayı sürdüreceğiz."

Savunma Bakanı Yoav Gallant savaşın "İsrail'in geleceğini belirleyeceğini" söyledi.

"Savaşçıların düşmesi savaşın hedeflerine ulaşması için bir gerekliliktir"

Bugünkü ölü sayısı, İsrail'in Netanyahu'nun savaş stratejisinden rahatsızlık duymaya başladığı bir döneme denk geldi.

Geçtiğimiz hafta Netanyahu'nun savaş kabinesinin bir üyesi olan aynı zamanda asker olan oğlu Gazze'deki kara işgalinde öldürülen eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot, "saldırıların Hamas'ı yok etme hedeflerine henüz ulaşamadığını ve Gazze'de tutulan esirlerin askeri bir operasyonla serbest bırakılması konusunda umut olmadığın"ı ifade etmişti.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.