Mısır'da Sisi rejimi Gazze'ye açılan 1500 tüneli yıktığını açıkladı

Mısır'da Sisi rejimi Gazze'ye açılan 1500 tüneli yıktığını açıkladı

Abdulfettah es Sisi yönetimi, şimdiye kadar Gazze Şeridi'nde İsrail ablukasını delme amacıyla açılan toplam 1500 tüneli yıktığını açıkladı.

Mısır, İsrail'in "Mısır topraklarından Gazze Şeridi'ne silah, mühimmat ve patlayıcı madde kaçırıldığına" ilişkin iddialarını reddetti.

Mısır Devlet Enformasyon Servisi Başkanı Ziya Raşvan yaptığı açıklamada İsrail'in iddialarını yalanlayarak bölgede çok sayıda tüneli imha ettiklerini açıkladı.

Raşvan, Gazze sınırı boyunca 5 kilometre uzunluğunda bir tampon bölge inşa edildiğini ve 2013-2020 yılları arasında 1500'den fazla tünelin imha edildiğini ifade etti.

Refah sınır kapısında yardım kamyonları aracılığıyla kaçakçılık yapıldığı iddialarını "boş ve saçma" olarak nitelendiren Raşvan, bu kamyonların Gazze'ye girmeden önce İsrailli yetkililer tarafından denetlendiğini vurguladı.

İsrail'in bu iddiaları Gazze-Mısır sınırını işgal etme girişimine meşruiyet kazandırmak amacıyla ortaya attığını söyleyen Raşvan, İsrail'in bu yönde atacağı herhangi bir adımın Mısır-İsrail ilişkilerine zarar vereceği uyarısında bulundu.

Mısır, İsrail ile 1979 yılında bir barış anlaşması imzalamış ve bunu yapan ilk Arap devleti olmuştu.

Mısır'da Sisi rejimi darbeyle iş başına geldiği 2013 yılından bu yana Sina Yarımadası'ndan Gazze'ye açılan tünelleri yıkmaya yönelik bir strateji izliyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasını hafifletmekte önemli bir paya sahip olan tünellerin Sisi rejimi tarafından yıkılması Gazze'deki şartları ağırlaştırıyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum