İsrail Gazze halkını tehcir etmek için ülke arıyor

İsrail Gazze halkını tehcir etmek için ülke arıyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki Filistinlileri tehcir etmek için ülke arayışı içerisinde olduğu rapor edildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Gazze'deki Filistinlileri almaya hazır ülkeler bulmak için çalıştığını açıkladığı" belirtildi.

Israel Hayom gazetesinin aktardığı habere göre Netanyahu söz konusu açıklamaları 25 Aralık günü Likud Partisi'nin bir toplantısında yaptı.

Yaşadıkları problemin Gazze'den tehcir edilecek Filistinlileri almaya hazır olan ülkelere ilişkin olduğunu ifade eden Netanyahu, halihazırda bunun üzerinde çalıştıklarını vurguladı.

Netanyahu'nun şu ifadeleri kullandığı rapor edildi:

"Dünya şimdiden gönüllü göç olanaklarını tartışıyor. Gazze'den üçüncü bir ülkeye gitmek isteyenlerin bunu yapabilmesini sağlamak için bir ekip kurulması, bu konunun çözüme kavuşturulması gerekiyor. Bu, savaşın sonrası için stratejik bir öneme sahip."

İsrail'in uzun süredir Gazze'deki 2.3 milyon Filistinliyi tehcir etme arayışında olduğu belirtiliyordu.

ABD ve bölge ülkeleri başta olmak üzere birçok taraf bu planlara karşı çıksa da İsrail'i durdurmak için somut bir adım atılmadı. İsrail'in Gazze'deki saldırılarında 7 Ekim'den bu yana yaklaşık 2 milyon Filistinli yerinden edildi.

İsrail'in Gazze halkını Mısır, Ürdün veya çeşitli Batılı devletlere tehcir edebileceği tahmin ediliyor. İhtimallar Mısır'ın Sina Yarımadası üzerinde yoğunlaşıyor. Mısır ve Ürdün ise tehcir planlarını reddediyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.