İsrail Gazze'de bir gecede 60 Filistinliyi daha katletti

İsrail Gazze'de bir gecede 60 Filistinliyi daha katletti

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları nedeniyle hayatını kaybeden Filistinli sayısı 24.000'e yükseldi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Pazartesi günü erken saatlerde yaptığı açıklamada İsrail'in gece boyunca düzenlediği saldırılarda 60'tan fazla Filistinlinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bakanlık, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki yoğun ve hedef gözetmeyen saldırılarında onlarca kişinin de yaralandığını söyledi.

Yapılan açıklamada, saldırıların güneydeki Han Yunus ve Refah kentlerinin yanı sıra Gazze Şehri çevresindeki bölgeleri de hedef aldığını söyledi.

Hedefler arasında iki hastane, bir kız okulu ve düzinelerce ev olduğu belirtildi.

Uluslararası insancıl hukuk kapsamında korunan hastaneler, savaşın başlamasından bu yana Gazze’de İsrail tarafından defalarca hedef alındı.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden saldırılarında şimdiye dek en az 24.000 Filistinlinin hayatını kaybettiği, çok sayıda Filistinlinin ise bombardımanlarda yerle bir olan binaların altında kaldığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News, AFP

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.