İsrail'in Gazze'deki katliamını eleştiren Yahudi öğretmen görevden alındı, hapsedildi

İsrail'in Gazze'deki katliamını eleştiren Yahudi öğretmen görevden alındı, hapsedildi

İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği katliamları eleştiren Yahudi bir öğretmenin görevden alındığı bildirildi.

Gazze'de İsrail ordusu tarafından öldürülen Filistinli sivillerin görüntüsü karşısında Facebook'ta "dehşete düştüğünü" ifade eden Yahudi bir tarih öğretmeni görevinden alındı.

Meir Baruchin isimli öğretmen Facebook'ta yaptığı paylaşımın ardından İsrail'in Petah Tikva bölgesindeki görevinden alındı.

Öğretmen Baruchin daha sonra gözaltına alınarak yüksek güvenlikli bir hapishanede hücreye atıldı. Baruchin'in bilgisayarlarına ve telefonuna da el konuldu.

Baruchin serbest bırakıldıktan sonra The Guardian'a verdiği demeçte "Mesaj çok açık: Sessiz kal, dikkat et. Emekli olduğumda, bunun şimdiye kadar verdiğim en önemli yurttaşlık dersi olduğu sonucuna varabileceğimi düşündüm." ifadelerini kullandı.

Baruchin şunları söyledi:

"Bugünlerde Gazze halkı için en ufak bir duyarlılık gösteren, masum sivillerin öldürülmesine karşı çıkan İsrail vatandaşları siyasi olarak zulme uğruyor, kamuoyu önünde utandırılıyor, işlerini kaybediyor, hapse atılıyor."

İsrail, 7 Ekim'in ardından internet üzerinden Filistinlilere destek olarak algılanan her türlü paylaşımın suç haline getirilmesini kararlaştıran bir yasa çıkarmıştı.

Kaynak: Mepa News

katki.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.