İsrail Gazze'de onlarca yaşlı Filistinliyi infaz etti

İsrail Gazze'de onlarca yaşlı Filistinliyi infaz etti

İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği katliamlara bir yenisi daha eklendi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde onlarca yaşlı Filistinliyi doğrudan ateş açarak infaz ettiği belirtildi.

Euro-Med İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından Cuma günü yapılan açıklamaya göre, Gazze'deki İsrail saldırılarında şimdiye kadar 1.049 yaşlı erkek ve kadının öldürüldü. Bu insanların çoğu, İsrail uçakları evlerini bombaladıktan sonra evlerinin ya da sığınma merkezlerinin enkazı altında ezilerek ya da sokaklarda ve pazar yerlerinde temel ihtiyaçlarını aramaya çalışırken hayatını kaybetti.

Açıklamada, Gazze'de 60 yaşın üzerindeki birçok kişinin İsrail güçleri tarafından infaz edildiği kaydedildi.

Yayınlanan açıklamaya göre belgelenen infazlar şu şekilde:

Filistinli yaşlılardan Dr. Ekrem Ebu Hasira ve eşi 21 Aralık Perşembe günü Gazze Şehri'ndeki Yermuk Caddesi'ndeki evlerinden zorla tahliye edildikten sonra İsrail güçleri tarafından vuruldu ve kan kaybından ölmeye terk edildi. Askerler daha sonra evlerini ateşe verdi. Oğulları Dr. Mahmud Ebu Hasira, İsrail güçlerinin bölgeden çekilmesinin ardından cesetlerin defnedilebildiğini kaydetti.

60 yaşında olan ve akli dengesi yerinde olmayan Ahmed Süleyman Hasan Muhammed Abdulâl'in, 13 Aralık'ta Cebeliye kampındaki evinde vurularak öldürüldüğünü bildirildi.

62 yaşındaki Abdunnasır Hıdır Habub da iki günlük gözaltından serbest bırakıldıktan kısa bir süre sonra İsrail güçlerinin topçu ateşi açması sonucu öldürüldü. Bu olayda ayrıca Filistin Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Fakültesi Dekanı 38 yaşındaki Dr. Ahmed Hamdi Ebu Absa da hayatını kaybetti.

10 Aralık'ta Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiye'de yer alan Avni el Harsani Okulu'nun tahliyesi sırasında Nevaf Muhammed Musa ez Zanin adlı yaşlı bir adamın infaz edildiği belgelendi. Yaşlı adam, İsrail güçleri sığındıkları okula baskın düzenlemeden önce ailesiyle birlikte birkaç kez yerinden edilmişti. İnsan hakları örgütünün bildirdiğine göre yaşlı adam başından vuruldu.

Gazze Şehri'nin Zeytun mahallesinden 71 yaşındaki Beşir Hacı 10 Kasım günü Gazze Şeridi'nin ana yolu olan Selahaddin Caddesi'ni geçmeye çalışırken İsrail güçleri tarafından öldürüldü. Hacı'nın infazından kısa bir süre önce, İsrail güçleri, kendisine yardım eder gibi göründükleri bir fotoğraf servis etmişti.

besir-haci.jpg

Gazze'deki İslam Üniversitesi'nin eski rektörü 77 yaşındaki Dr. Muhammed İyd Şabir, eşi 74 yaşındaki Rihab Muhammed Şabir ile birlikte 11 Kasım'da infaz edildi. Şabir'in kızı, Euro-Med Monitor'e İsrail uçaklarının teyzesinin Gazze'deki Ebu Hasira Caddesi'nde bulunan evini bombaladığını ve beş sivilin öldüğünü, 15 kişinin ise saldırıdan sağ kurtulduğunu doğruladı. Ölenlerin çoğunluğunu kadın ve çocuklar oluşturuyordu.

İsrail uçaklarının 17 Kasım'da Gazze Şehri'ndeki Vefa Yaşlılar Hastanesi'ni bombaladığı. Gazze Şeridi'nde yaşlılar için barınma ve bakım sağlayan tek tesis olan bu hastanenin bombalanması sonucu hastane müdürü Dr. Mithat Muhaysin hayatını kaybetti ve birkaç doktor da yaralandı.

Benzeri olaylarda da birçok yaşlının doğrudan hedef alınarak infaz edildiği kaydedilen Euro-Med Monitor açıklamasında, dünyanın İsrail saldırıları karşısında sessiz kaldığına vurgu yapıldı.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.