İsrail Gazze'ye kara bombardımanı

İsrail Gazze'ye kara bombardımanı

İsrail ordusu, Gazze’de Hamas’a ait bazı noktaların tanklar ile hedef alındığını açıkladı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nden İsrail’in güneyine yanıcı balonların gönderilmesine yanıt olarak bu sabaha karşı Gazze’de Hamas’a ait bazı noktaların tanklar ile hedef alındığını açıkladı.

İsrail, 6 Ağustos’tan bu yana ülkenin güneyine yangın çıkaran balonların gönderilmesine yanıt olarak her gece hava veya karadan top atışları ile Gazze Şeridi’ne saldırı düzenliyor.

Gazze Şeridi’nden gönderilen yangın çıkaran balonlar, İsrail’in güneyindeki ormanlık alanlarda sıklıkla yangınlara neden oluyor.

İsrail, bunlara misilleme olarak Gazze Şeridi’ni bombalamanın yanı sıra Gazze sularında balık tutma alanını ve Gazze’ye ticari malların giriş kapısı olan Kerem Şalom Sınır Kapısı’nı (Kerm Ebu Salim) kapatmaya karar verdi. Ayrıca yakıt ikmalini keserek, Gazze elektrik santralinin durdurulmasına neden oldu.

Gazze ile İsrail arasındaki tırmanış, iki taraf arasında Mısırlı bir heyetin arabuluculuk yapmasına rağmen sürüyor.

Dünya Bankası’na göre Gazze Şeridi’nde 2 milyonluk nüfusun yarısından fazlası yoksulluk içinde yaşıyor.

İsrail ve Filistin kaynaklarına göre, İsrail ile Gazze Şeridi arasında son iki hafta içinde yaşanan gerginlik birkaç kişinin yaralanmasına neden oldu.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.