İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin'den Hamas'a savaş tehdidi

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin'den Hamas'a savaş tehdidi

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Hamas hareketini 'Savaş istiyorlarsa bunu elde edecekler' diyerek tehdit etti.

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin dün yaptığı açıklamada Gazze'den İsrail'in güneyine doğru yanan balonlar uçurulmasına karşılık Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas hareketini "Savaş istiyorlarsa bunu elde edecekler" diyerek tehdit etti.

Şarku’l Avsat’ın DPA’dan aktardığı habere göre Rivlin, Gazze sınırındaki bölgeye ziyareti sırasında, "Hamas bunun bir oyun olmadığını bilmeli" açıklamasında bulundu.

Kısa süre önce Gazze'den İsrail'in güneyine fırlatılan molotof kokteyli ve patlayıcı takılı balonlar bir tarım arazisinde yangın çıkmasına sebep olmuştu.

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, "Yanan uçurtma veya balonların kullanıldığı terörizm, diğer tüm terörist eylemlerle aynı değerlendirilir” diye konuştu.

İsrail, Gazze Şeridi'nden fırlatılmaya devam eden yanan balonlara ve füzelere karşılık Gazze Şeridi'ne yönelik baskısını artırarak kıyı şeridini tamamen kapattı ve Hamas'a ait farklı noktalara yoğun bir hava saldırısı düzenledi.

"Güney'de barış sağlanana kadar Gazze'de sessizlik olmayacak"

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, İsrail'in "güneyde barış sağlanana kadar" Gazze Şeridi'ndeki hedefleri bombalamayı durdurmayacağını belirterek "O zamana kadar Gazze'de sessizlik olmayacak” dedi.

Gantz, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "İsrail'e düşen ve egemenliğini ihlal eden her yanan balonun veya füzenin adresinin Hamas olduğu görülüyor” uyarısında bulundu.

Gantz’ın söz konusu tehditleri, Gazze sınırındaki Sderot yerleşim birimine yapılan roket saldırısının ardından geldi. Saldırı öncesinde ve sonrasında da çok sayıda yanıcı balon fırlatıldığı kaydedildi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.