İsrail Gazze'ye Yahudileri yerleştirmek için gizlice plan yapıyor

İsrail Gazze'ye Yahudileri yerleştirmek için gizlice plan yapıyor

İsrail'in Yahudi yerleşimcileri Gazze Şeridi'ne yerleştirmek için gizli planlar yaptığı belirtildi.

İsrailli milletvekili Limor Son Har-Melech, İsrail'in Gazze'ye Yahudileri yerleştirmek için gizli planları olduğunu ve bu amaçla devlet dairelerinde hızlı bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Otzma Yehudit (Yahudi Gücü) partisinden aşırı sağcı bir milletvekili olan Har-Melech, Pazartesi günü yaptığı açıklamada "Gazze'de savaş sonrası için bir vizyon bulunduğunu ve tek olumlu vizyonun Gazze'de yeniden yerleşimler kurulması olduğunu" belirtti.

Har-Melech sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gizli konulardan bahsediyorum, çünkü dışarıdan gelen büyük muhalefeti görebiliyoruz. Bir sonraki Knesset oturumundan itibaren, planlar da dahil olmak üzere pratik adımlar, hükümet dairelerinde ve güvenlik servislerinde çalışmalar göreceksiniz. Bu konuda perde arkasında yoğun bir çalışma var."

İsrail'de Gazze Şeridi'ne Yahudilerin yeniden yerleştirilmesine ilişkin planların hız kazandığı dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz Ocak ayında, en az 12 bakan ve 15 Knesset üyesi de dahil olmak üzere binlerce kişi, Gazze Şeridi'nde Yahudi yerleşimleri inşasına dair bir konferansta bir araya gelmişti.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.