İsrail Gazze'yi vurmaya devam ediyor

İsrail Gazze'yi vurmaya devam ediyor

İsrail savaş uçakları, Gazze'de farklı hedeflere yeniden hava saldırıları düzenledi.

İsrail savaş uçakları Gazze'de Hamas'a ait hedeflere yönelik hava saldırıları düzenledi.

İsrail ordusunun Twitter hesabından yapılan açıklamada, Gazze'nin güneyinde Hamas'a ait "diğer hedeflere" hava saldırısı düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, saldırıda, füzelerin depolandığı bir askeri kompleksin hedef alındığı iddia edildi.

Gazze'nin güneyinin hedef alındığı hava saldırılarında ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda bir açıklama yapılmadı.

​İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'den İsrail'in Gazze sınırındaki beldelere 2 roket atıldığını bildirmişti.

Sosyal medya hesabından daha önce yaptığı açıklamada ise Gazze'de Hamas’ın deniz kuvvetlerine bağlı bir askeri nokta ile alt yapı ve gözetleme noktalarının vurulduğunu iddia eden Adraee, söz konusu saldırının, Gazze'den İsrail tarafına helyum gazıyla şişirilmiş yanan balonlar gönderilmesine karşılık olarak gerçekleştirildiğini ifade etmişti.

Bölgede tansiyon yüksek, saldırıların daha kapsamlı bir çatışmayı tetiklemesinden endişe ediliyor.

Yangın balonları

Son günlerde Gazze'den gönderilen yangın balonları, İsrail'in güneyinde onlarca yangına sebep oldu.

İsrail, geçtiğimiz dönemde yangın balonlarıyla düzenlenen saldırıların artmasına karşılık, Gazze'den söz konusu balonları gönderen gruplara düzenli olarak insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenlemeye başlamıştı. Saldırılar gerilimi artırmış ve bölge yeni bir savaşın eşiğine gelmişti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.