İsrail Gazze'yi "Yahudi şehri" yapmayı mı hedefliyor?

İsrail Gazze'yi "Yahudi şehri" yapmayı mı hedefliyor?

İsrail'de geçtiğimiz gün düzenlenen konferansta Yahudileştirilmesi öngörülen Filistin şehirlerinin başında Gazze Şehri geliyordu.

İsrail'de aşırı sağcılar ve Yahudi yerleşimci grupları, işgal altındaki Gazze Şeridi'ne Yahudilerin yerleştirilmesi konusunda ısrarcı.

Bu kapsamda 28 Ocak günü düzenlenen konferansta Gazze'de inşa edilmesi planlanan yeni Yahudi yerleşimleri tanıtıldı.

Onlarca Yahudi yerleşimci grubun katıldığı "İsrail'in Zaferi için Konferans - Yerleşim Güvenlik Getirir: Gazze Şeridi ve Kuzey Samiriye'ye Dönüş" başlıklı konferansta Likud milletvekili Haim Katz, Otzma Yehudit partisinden aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Dindar Siyonist Partisi'nden Maliye Bakanı Bezalel Smotrich de hazır bulundu.

Konferansta Gazze Şeridi'nde 6 yeni yerleşim bölgesinin oluşturulması planı açıklanırken bu bölgelerden en genişi de Gazze Şehri'ndeki bölgeydi.

Yahudi yerleşimciler Gazze Şehri'nin tamamen Yahudileştirilmesini planlıyor.

Buna göre Gazze Şehri'ndeki Filistinliler tamamen tehcir edilirken şehrin mahalleleri yeniden inşa edilecek ve bölgeye Yahudiler yerleştirilecek.

Konferansta paylaşılan haritada Gazze Şehri'nin mahallelerinin sınırları ve bunlara verilecek yeni Yahudi isimleri görülebiliyor.

gazze-y.jpg

İsrail'in bölgeye İsrail'den çeşitli Yahudi yerleşimci grupların yanı sıra, 2005'teki anlaşmayla Gazze'den çıkarılan Yahudi grupları da yerleştirebileceği düşünülüyor.

Ayrıca dünya genelinden bölgeye gelen diğer Yahudilerin de Gazze'ye yerleştirilebileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.