İsrail güçleri 16 yaşındaki Filistinli genci öldürdü

İsrail güçleri 16 yaşındaki Filistinli genci öldürdü

Kudüs'ün doğusundaki Ebu Dis beldesinde İsrail güçlerinin ateş açtığı 16 yaşındaki Yamin Nafiz Cifal hayatını kaybetti.

Pazar günü akşam saatlerinde Kudüs ve Nablus'ta İsrail güçleriyle Filistinliler arasında meydana gelen çatışmalarda bazı kişiler İsrail güçlerinin attığı mermilerle yaralanırken, bazıları da atılan gaz bombalarından zarar gördü. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre Kudüs'ün doğusundaki Ebu Dis beldesinde bir Filistinli genç İsrail güçlerinin attığı mermiyle hayatını kaybetti.

İsrail güçleri, saldırıda yaralanan Yamin Nafiz Cifal isimli bu genci hastaneye götürmek isteyen ambulansın üzerine gaz bombası atarak hareket etmesini engelledikten sonra genci gözaltına aldılar. Gaz bombasından dolayı ambulans görevlilerinin de yayılan gazdan etkilenerek nefes alma sorunları yaşadıkları belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada daha sonra Yamin Nafiz Cifal'ın yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Nablus'un kuzeybatısında bulunan Bezarya beldesinde de, beldenin girişine yerleşimci teröristlerin toplanması üzerine Filistinli gençlerle İsrail güçleri arasında çatışmalar meydana geldi. 

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre olaylarda bir genç ses bombasından yaralandığı gibi İsrail güçlerine ait bir askeri jipin çarpması sebebiyle de ayağı kırıldı. 

Bu olayların yaşandığı sırada Nablus'un doğusundaki Beytu Furik kontrol noktasında da Filistinli gençler İsrail güçlerine silahlı saldırı gerçekleştirdiler. 

Şubat ayıyla ilgili aylık raporda Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'te işgal güçlerine karşı direniş eylemlerinde belirgin bir artış gözlendiğine dikkat çekildi.

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum