İsrail güçleri 17 yaşındaki Filistinli genci katletti

İsrail güçleri 17 yaşındaki Filistinli genci katletti

İsrail güçleri Filistin'de 17 yaşındaki bir gence ateş açtı. Ağır yaralanan genç hayatını kaybetti.

Dün akşam saatlerinde, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin orta kesiminde yer alan Ramallah'ın batısındaki El-Midye köyünde 17 yaşındaki bir Filistinli çocuk, arkadaşlarıyla oynadığı sırada İsrail güçlerinin saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre henüz 17 yaşında olan Udeh Muhammed Udeh, El-Midye köyünde rejimin inşa etmiş olduğu ayrım duvarının yakınında, İsrail güçlerinin saldırısı sonucu göğsünden vurularak ağır yaralandı.

Derhal tedavi için hastaneye kaldırılan Udeh kısa süre içinde hayatını kaybetti. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan aktardığı habere göre, İsrail güçleri ayrım duvarının yakınında oynayan bazı çocuklara ve gençlere gerçek mermilerle saldırdı. Bu saldırıda çocuklardan biri ağır yaralandı ve hızlı bir şekilde Filistin Sağlık Merkezi'ne götürüldü. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Böylece çarşamba sabahından itibaren geçen iki gün içinde öldürülen Filistinli sayısı da beşe çıktı. Bunlardan dördü İsrail güçlerinin saldırılarında, biri de geçen yıl vuku bulan 'Kudüs Kılıcı Savaşı'nda aldığı yaraların tesiriyle hayatını kaybetti.

İsrail güçleri Çarşamba sabahı Gufran Harun Verasine isimli 30 yaşındaki bir kadın gazeteciyi El-Halil'in kuzeyindeki El-Arub mülteci kampının girişinde, eylem teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla öldürdü. Aynı günün akşam saatlerinde de İsrail güçlerinin, Beni Berrak feda eylemini gerçekleştiren Ziya Hamarişe'nin ailesinin evini yıkmak amacıyla Cenin yakınındaki Ya'bed kasabasına düzenledikleri baskında gerçekleştirdikleri saldırıda 24 yaşındaki Bilal Ivad Tevfik Kebha öldürüldü.

Yine Çarşamba akşamı, geçen yıl Kudüs Kılıcı Savaşı'nda yaralanan, İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları'nın komutanlarından 41 yaşındaki Yasin Atiyye El-Mısri tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

2 Haziran Perşembe günü sabahın erken saatlerinde, Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim'in güneyindeki Ed-Dehişe Mülteci Kampı'nda, eski esirlerden 28 yaşındaki Eymen Muhaysin El-Abeveyni, kampı basan İsrail güçlerinin saldırısında yaşamını yitirdi.. Abeveyni'nin daha önce Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) mensubu olduğu gerekçesiyle üç yıl esaret altında tutulduğu bilgisi verildi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.