İsrail güçleri Batı Şeria'da bir okula ateş açtı

İsrail güçleri Batı Şeria'da bir okula ateş açtı

Filistin Eğitim Bakanlığı, okula baskın düzenleyen İsrail güçleri tarafından bir çocuğun yaralanmasının ardından Burka köyündeki dersleri askıya aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kenti kuzeybatısındaki Burka köyünde İsrail güçlerinin bir okula düzenlediği baskın nedeniyle eğitime ara verildi.

Middle East Eye'de yer alan habere göre, okula baskın düzenleyen İsrail güçleri gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanarak bir çocuğun yaralanmasına ve onlarca kişinin dumandan etkilenmesine neden oldu.

Nablus Vali Yardımcısı Gassan Daglas, okulu kapatma kararının İsrail saldırısının ardından öğrencilerin güvenliğini sağlamak için alındığını söyledi.

Öğretmenlerin okula erişimi engelleniyor

Yerel basına göre, İsrail güçleri ayrıca Batı Şeria'nın El Halil kentinin güneyinde bulunan Masafer Yatta'daki 27 okula öğretmenlerin erişimini engelledi.

İsrail güçleri bariyerler ve büyük beton bloklarla yolları kapatarak insanların okullara erişimini ve okulların olduğu bölgeden çıkışları engelledi.

Yerel medyada yer alan haberlerde, baskınların ve okullara erişimin engellenmesinin, İsrail güçlerinin El Halil'de gerçekleştirdiği bir operasyonla ilgili olduğu aktarıldı.

İnternette paylaşılan videolarda ağır silahlı İsrail güçlerinin Eski Şehir'de yürüyen yaşlı Filistinli kadınlara saldırdığı görülüyor.

Öte yandan yüzlerce Yahudi yerleşimci de Pazar ve Pazartesi günü İsrail polisi korumasında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

İsrail güçleri ibadet edenlerin camiye girişine kısıtlamalar getirdi ve alana girmeye çalışan Filistinlilere saldırdı.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum