İsrail güçleri Cenin Kampı'nı bastı: 11 yaralı

İsrail güçleri Cenin Kampı'nı bastı: 11 yaralı

İsrail güçleri bugün (13 Mayıs Cuma) sabah saatlerinde Cenin mülteci kampına baskın düzenledi.

İsrail güçleri bugün (13 Mayıs Cuma) sabah saatlerinde Cenin mülteci kampına baskın düzenledi.

Şiddetli çatışmaların yaşandığı kampta İsrail güçleri, kuşatmaya aldıkları bir eve Energa tipi anti-tank roketi attı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre İsrail güçleri Cenin Mülteci Kampı'na girerek arandığı söylenen Mahmud Ed-Deba'i'nin Hedef Mahallesi'nde bulunan evini kuşatmaya aldı. Bu arada civarda da çatışmalar çıktığı ve yoğun bir şekilde silah seslerinin duyulduğu belirtildi. 

İsrail güçleri söz konusu eve roket saldırısı düzenlemeye başladı. Bu arada etraftaki binaların çatılarına da keskin nişancıların yerleştirildiği ifade edildi. Kamp içinde çatışmalar da devam etti.

Filistinli grupların da İsrail güçlerinin saldırısına karşılık verdikleri ve bu sırada İsrail güçlerinin kuşatmaya alınmış olan evin etrafında yaralanmış bir askeri sürükledikleri görüldü. İsrail özel kuvvetlerine mensup askerin ağır yaralandığı bildirildi.

Saldırıdan sonra kuşatmaya alınan evin civarına birkaç zırhlı araçla korunan bir buldozer getirildi. 

İsrail güçlerinin ele geçirmek istedikleri Mahmud Ed-Deba'i'yi teslim olmaya zorlamak amacıyla annesini rehin aldıkları, Deba'i'nin daha sonra ağır yaralı olarak yakalandığı ifade edildi.

İsrailin ayrıca ilk yardım ekiplerini de rehin aldıkları ve yaralılara yardımcı olmalarına engel oldukları belirtildi. 

İsrail saldırılarında en az 11 Filistinli ise yaralandı.

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.