İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da yüzlerce kişiyi tutukladı

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da yüzlerce kişiyi tutukladı

İsrail güçleri El Halil'de onlarca kişiyi tutukladı ve Ramallah yakınlarındaki gece baskınlarında ise iki Filistinliyi öldürdü.

Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da gece baskınları düzenleyerek yüzlerce kişiyi tutukladı ve Ramallah yakınlarındaki Calazon Mülteci Kampı'nda iki kişiyi öldürdü.

Calazon sakinleri Pazartesi günü Reuters haber ajansına yaptıkları açıklamada, İsrail güçlerinin kampa baskın düzenleyerek geniş çaplı tutuklamalar gerçekleştirdiğini ve burada silahlı kişiler ve taş atan gençlerle çatıştıklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail güçleri burada yaklaşık 20 kişi tutuklandı.

Bölge sakinleri, İsrail güçlerinin şu anda kampın dış mahallelerine çekildiğini söyledi.

İsrail ordusu düzenlediği baskınla ilgili bir açıklama yapmadı.

Filistin haber ajansı Wafa'nın bildirdiğine göre, aralarında Gazze Şeridi'nden gelen 40 işçinin de bulunduğu 59'u El Halil kentinde olmak üzere Batı Şeria'da gece boyunca en az 120 Filistinli tutuklandı.

Filistinli grupların İsrail yerleşimlerine yönelik 7 Ekim saldırılarından bu yana Batı Şeria'da 1.200'den fazla Filistinli İsrail güçleri tarafından tutuklandı.

Son Gazze savaşı

Pazar günü İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hamas'a karşı savaşın "aylar" sürebileceğini söyledi ancak bunun "son Gazze savaşı" olacağı konusunun altını çizdi.

Gallant, Filistin yerleşim bölgesine yapılması beklenen kara saldırısı için toplanan güçlerle konuşurken Hamas'a karşı söylemlerini de sıklaştırdı.

Gallant, bir hava kuvvetleri üssünde yaptığı konuşmada "Bir ay, iki ay, üç ay sürecek ve sonunda Hamas diye bir şey kalmayacak" dedi.

Savunma Bakanı ayrıca, "Hamas tanklarımız ve piyadelerimizle temas kurmadan önce hava kuvvetlerimizden gelen mermileri tanıyacak."

Gallant, "Bu Gazze'deki son savaş olacaktır çünkü artık Hamas olmayacak" dedi.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.