İsrail güçleri Ramallah'ta sağlık merkezine saldırdı

İsrail güçleri Ramallah'ta sağlık merkezine saldırdı

İsrail askerlerinin bugün (27 Aralık) sabah Batı Şeria'nın Ramallah şehrinde bir sağlık merkezine düzenledikleri saldırıda iki kişi yaralandı.

İsrail güçlerinin bugün (27 Aralık Pazar) sabah Batı Şeria'nın Ramallah şehrinde bir sağlık merkezine düzenledikleri saldırıda hamile bir kadın ve bir ilk yardım çalışanı yaralandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, İsrail güçleri bugün sabahın erken saatlerinden itibaren Ramallah şehrine baskın düzenleyerek Filistin Tıp Merkezi'nin etrafında toplanmaya başladı. Bu sırada merkezin içine doğru ateş etmeye ve göz yaşartıcı gaz bombaları atmaya başladılar.

Bu saldırılar yüzünden hamile bir kadın atılan lastik kaplamalı bir mermiyle omuzundan, bir sağlık elemanı da yine lastik kaplamalı mermiyle elinden yaralandı. Merkezde bulunan diğer hastalardan ve sağlık görevlilerinden bazıları da atılan gaz bombalarından etkilendiler. 

Filistin Sağlık Bakanı, İsrail güçlerini sağlık kurumlarının dokunulmazlığına riayet etmemeleri sebebiyle kınadı. 

Sağlık Bakanı Mey El-Kiyle bugün yaptığı basın açıklamasında "İsrail işgal güçlerinin sabah 04.30 sıralarında Filistin Tıp Merkezi civarında toplanmaya başladıklarını ve sonra da ateşli silahlarla ve gaz bombalarıyla merkezin içine doğru saldırı düzenlediklerini" vurguladı. El-Kiyle saldırıdan etkilenenler arasında çocukların da bulunduğuna dikkat çekti. Bu arada merkeze ait bir ambulansın da saldırıda büyük zarar gördüğünü belirtti. 

El-Kiyle merkezin Kovid-19 hastalarının tedavi gördüğü özel bölümünün de gaz bombalarıyla yapılan saldırıda hedef alındığına dikkat çekerek, bu hastaların zaten nefes alma zorluğu yaşadıklarını ve üzerlerine gaz bombaları atılmasının hayatlarını ciddi şekilde tehlikeye soktuğunu hatırlattı. 

El-Kiyle bu saldırının işgal güçlerinin son iki gün içinde sağlık merkezlerine yönelik ikinci saldırıları olduğunu, evvelki akşam da Gazze'deki Ed-Durre Hastanesi'ne hava saldırısı düzenlediklerini, o saldırıda da aralarında çocukların da bulunduğu birçok hastanın ve refakatçisinin zarar gördüğünü, hastanenin de maddi yönden büyük hasar aldığını dile getirdi. 

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.