İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler Filistinlilere saldırdı

İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler Filistinlilere saldırdı

İsrail güçleri ve silahlı Yahudi yerleşimci çetelerin Batı Şeria'daki saldırıları sürüyor.

İsrail güçleri ve silahlı Yahudi yerleşimci çeteler bugün Filistin'in Batı Şeria bölgesinde ve işgal altındaki Kudüs'te Filistinli vatandaşlara saldırdı ve onların mal varlıklarına zarar verdi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, İsrail güçlerinin bugün sabah Kudüs'ün kuzeydoğusundaki Şuafat Mülteci Kampı'nda bir fırını yıktığı bildirildi.

Fırının sahibi Ahmed İsa, İsrail güçlerinin kendisinin 110 m2 alana sahip fırınını ruhsatı olmadığı iddiasıyla yıktıklarını, fırının kendisine 100 bin şekele mal olduğunu dile getirdi.

İsrail güçleri ayrıca Şuafat Mülteci Kampı'na yaptıkları baskında Mutasım El-Culani isimli genci gözaltına aldı.

Öte yandan, İsrail güçlerinin Batı Şeria'daki Ramallah şehrinin batısında yer alan Kıbya köyünde iki katlı bir evi yıktıkları bildirildi. Evin sahiplerinin kendilerinden istenen belgeleri ilgili kurumlara vermesine rağmen İsrail güçlerinin evin ruhsatsız olduğu iddiasında bulunarak evi yıktıkları belirtildi. Yıkım işlemi köy ahalisiyle İsrail güçleri arasında çatışmaya neden oldu. Ancak herhangi bir yaralanma olayı olmadığı bildirildi.

Nablus'un güneyindeki Calud kasabasında İsrail güçlerinin himayesindeki yerleşimci çeteler, Muhammed Fevzi isimli bir Filistinliye ait 60 zeytin ağacını imha etti.

Bölgede son dönemde saldırılarda ciddi bir artış yaşandığı göze çarpıyor.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.