İsrail güçlerince vurulup yatalak kalan Filistinli Emir'in hikayesi

İsrail güçlerince vurulup yatalak kalan Filistinli Emir'in hikayesi

"İsrail'in mart ayının başlarında vurduğu 13 yaşındaki Filistinli Emir el Biss, aldığı yaralardan ötürü yatalak olmuş durumda."

(Fotoğraf: Middle East Eye)

İsrail, işgal altındaki bölgelere düzenlediği baskınlar sırasında vurmasının ardından alıkoyduğu Filistinli çocukları, kasıtlı olarak sağlık tedavilerinden mahrum bırakıyor.

Middle East Eye'da (MEE) yer alan haberde, görgü tanıkları, İsrail tarafından vurulmalarının ardından alıkonulan Filistinli çocukların gözaltında deneyimlediği süreçleri anlattı.

İsrail'in mart ayının başlarında vurduğu 13 yaşındaki Filistinli Emir el Biss, aldığı yaralardan ötürü yatalak olmuş durumda.

İsrail güçlerinin açtığı ateşte iki mermi El Biss'in sağ bacağına isabet etmişti. Bu da Filistinli çocuğun yatalak duruma gelmesine ve tek başına günlük hayatını idame ettirememesine yol açtı.

İsrail askerlerince 4 Mart'ta düzenlenen saldırı, Filistinli çocuğun işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinin kuzeyindeki El Arub mülteci kampı yakınındaki caddede yürüyüş yaptığı sırada meydana geldi.

(Video: İsrail tarafından serbest bırakılan Emir'i yakınları karşıladı)

Emir'in babası Muhammed el Biss MEE'ye yaptığı açıklamada, "Askerlere herhangi bir tehdit oluşturmadan yürüyordu, ancak askerler onu uyarmaksızın vurdu. Emir, bacağından iki mermi ile vurulmuştu ve hemen gözaltına alınmış ve İsrail'e ait bir ambulansa bindirilmişti." dedi.

(Video: Filistinli çocuk Emir'in İsrail güçlerince alıkonulduğu anlar)

Ailesi, Filistinli çocuğun olayın gerçekleştiği anda vurulduğuna dair bilgi almasına rağmen ancak olaydan 3 gün geçtikten sonra çocuklarının nerede olduğu bilgisini avukatları aracılığıyla alabildi. İsrail, ailesinin Filistinli çocuğu gözaltındayken ziyaret etme talebini de reddetti.

Babası Emir'in Shaare Zedek İsrail Tıp Merkezi'nde zor günler geçirdiğini belirtti. İsrail askerleri sıkı gözetim altında tuttuğu Emir'i yaralı ayağına rağmen yürümeye zorladı.

Birkaç gün hastanede bekletilen Emir, daha sonra Ramla hapishanesine nakledildi. Emir'in söz konusu hapishanede İsrail güçleri tarafından kötü muameleye maruz bırakıldığı belirtildi.

Babası, Emir'in muhafızlardan biri tarafından yere itildiğini, bu da yaralı ayağının daha çok ağrımasına ve kanamasına sebep olduğunu belirtirken Filistinli çocuğa gerekli yiyeceğin verilmediğini ifade etti.

Emir, ailesinin para cezasını ödemesinin ardından serbest bırakıldı ancak İsrail güçlerince vurulması, İsrail'in tıbbi ihmali ve gözaltında geçirdiği zorlu süreç, onu ciddi sağlık problemleriyle karşı karşıya bırakmış durumda.

Filistin Mahkum Araştırmaları Merkezi, 2022'de İsrail güçlerinin 850'den fazla çocuğu gözaltına aldığını açıkladı.

Gözaltına alınan çocuklardan 45'i 12 yaşının altındaydı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.