İsrail güçlerinden Mescid-i Aksa'ya baskın

İsrail güçlerinden Mescid-i Aksa'ya baskın

İsrail güçleri ve himayesindeki çok sayıda Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği bildirildi.

İsrail güçleri ve himayesindeki çok sayıda Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği bildirildi.

Onlarca İsrail askeri bu sabah erken saatlerde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek provokatif davranışlarda bulundu ve Mescid-i Aksa’nın avlusunda cemaate saldırdı.

Görgü tanıkları, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa’da namaz kılmaya gelen bazı gençleri gözaltına aldığını, gözaltına aldığı gençleri şiddetli bir şekilde darp ettiğini, bu sırada gençlerden bazılarının yaralandığını söyledi.

İşgal güçlerinin ayrıca Kudüs kentinde üç kişiyi evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı ifade edildi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Fetih’in Kudüs’teki sorumlularından Şadi Mutavvar ile Fadi Mutavvar ve Nur eş-Şelebi isimli gençleri gözaltına aldığını bildirdi.

Yahudi yerleşimcilerden Mescid-i Aksa'ya baskın

Öte yandan onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah işgal güçleri himayesinde El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Kudüslü kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin Ramazan ayınının 28. günü yaşanan çatışmaların ve sonrasında işgal altındaki topraklarda yaşanan olayların ardından Yahudi yerleşimcilerin ilk kez bu sabah Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemelerine işgal güçlerince izin verildiğini belirtti.

Kaynaklar, İsrail askerlerinin sabah erken saatlerden itibaren Mescid-i Aksa’nın avlusunda Yahudi yerleşimcileri korumak için önlem aldığını, cemaati avludan uzaklaştırdığını ve Mescid-i Aksa bekçilerini darp ettiğini söyledi.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.