İsrail hapsettiği Arap vatandaşlarını sınır dışı edecek

İsrail hapsettiği Arap vatandaşlarını sınır dışı edecek

İsrail, hapsedilen ve Filistin yönetiminden maddi yardım gören Filistinli vatandaşları sınır dışı etmeye hazırlanıyor.

İsrail, Filistinli vatandaşları sınır dışı edecek yasa tasarısını onayladı.

İsrail vatandaşı Filistinlileri, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne veya işgal altındaki Batı Şeria'ya sınır dışı edecek yasa İsrail Parlamentosu'ndan (Knesset) geçti.

Knesset'te, İsrail'de saldırılar düzenlemesi sebebiyle hüküm giyen ve Filistin yönetiminden maddi yardım alan Filistinlilerin vatandaşlığının veya daimi ikamet izninin iptal edilmesini ve Filistin yönetimine ya da Gazze'ye sınır dışı edilmesini öngören yasa tasarısı 10 "hayır", 94 "evet" oyuyla kabul edildi.

Yasaya göre "İsrail'e duyulan güveni ihmal edecek bir suçtan" hüküm giyen Filistinliler sınır dışı edilecek veya oturma izinleri iptal edilecek.

Ancak işgal altındaki Filistin topraklarında, Filistinleri İsrail'e bağlılık yeminine zorlamanın uluslararası hukuku ihlal ettiği belirtiliyor.

1907 tarihli Lahey Sözleşmesi'ne göre, işgalci bir yapının işgal altında ikamet eden kimseleri kendisine bağlılık yemini etmeye zorlaması yasak.

İsrail'in halihazırda vatandaşlığı veya daimi oturum iznini iptal eden bir yasaya sahipti ancak yeni tasarıyla birlikte İsrail vatandaşı Filistinlilerin sınır dışı edilme işlemleri kolaylaştırılacak.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.