İsrail Irak'ta hava saldırıları düzenlediğini doğruladı

İsrail Irak'ta hava saldırıları düzenlediğini doğruladı

İsrail’in bölgedeki operasyonları ile ilgili açıklamalarda bulunan İsrailli askeri yetkili 'Irak’ta, Suriye’de hareket ettiğimiz gibi hareket ettik' diye konuştu.

İsrail’in bölgedeki operasyonları ile ilgili açıklamalarda bulunan İsrailli askeri yetkili, “Irak’ta, Suriye’de hareket ettiğimiz gibi hareket ettik. Düşmanlarımızın nitelikli silah sevkiyatı yapmalarını veya kendilerini bölgedeki stratejik noktalara konumlandırmalarını önlemek için Yemen ve İran’da da benzer şekilde hareket edebiliriz” dedi.

İsrailli askeri yetkilinin açıklaması, Irak’ın Selahaddin kentinde İran destekli Haşdi Şabi ve Hizbullah’a ait askeri kampa yönelik düzenlenen saldırıdan birkaç hafta sonra geldi. Kampa yönelik saldırının F-35 savaş uçakları tarafından gerçekleştirildiği değerlendiriliyor.

Irak medyasında yer alan haberlere göre, saldırıdan bir gün önce İran’dan meyve-sebze taşıyan bir kamyonetin içerisindeki balistik füze ve nitelikli silahların kampa nakledildiği belirtiliyor. Saldırıda Hizbullah, İran Devrim Muhafızları ve Haşdi Şabi’ye bağlı onlarca unsurun öldüğü ve kampın imha edildiği bildirildi. İsrail’in Suriye saldırılarında kullandığı güdümlü füzelere başvurduğu kaydedildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu, ülkesinin Lübnan, Irak ve Suriye’de İran’a saldıracağının sinyalini vermişti.

İsrailli askeri yetkili ayrıca ülkesinin Suriye’nin Golan Tepeleri’ndeki Hizbullah ve İran’ın askeri varlığını ortadan kaldırmak için saldırılarını yoğunlaştırdığını ifade etti.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.