"İsrail İranlı bilim adamlarını zehirleyerek öldürmüş olabilir"

"İsrail İranlı bilim adamlarını zehirleyerek öldürmüş olabilir"

New York Times, İranlı yetkililerin İsrail'in birkaç hafta önce benzer koşullar altında ölen jeolog Kamran Aghamolaei ve mühendis Ayoob Entezari'yi hedef aldığından şüphelendiğini yazdı.

Tahran ve Kudüs arasında gerilim yükselirken, İran, İsrail'in birkaç hafta önce iki İranlı bilim insanını yiyeceklerini zehirleyerek öldürdüğünden şüpheleniyor.

The New York Times, İranlı bir yetkiliye ve hükümetle bağlantılı diğer iki kaynağa atıfta bulunarak, bilim insanları Ayoob Entezari ve Kamran Aghamolaei'nin, karanlık koşullar altında ayrı olaylarda öldüklerini bildirdi.

İkisi de İran'ın en iyi üniversitelerinden mezun olan Ayoub Entezari ve Kamran Aghamolaei, mayıs sonunda aniden hastalandıktan kısa süre sonra hayatını kaybetti.

Ayoub Entezari, askeri bir araştırma merkezinde havacılık mühendisi olarak görev yapıyordu. Kamran Aghamolaei ise jeologdu.

İranlı bir yetkili ve hükümete yakın başka bir isim, İran’ın bu iki genç bilim insanının “İsrail tarafından yiyeceklerine zehir konularak öldürdüğüne inandığını” söyledi.

Bilim insanlarının çalışmalarının ayrıntıları, ölümlerinin koşulları ve hükümetle olan bağları belirsizliğini koruyor.

Her iki bilim insanın da yüzlerce kilometre arayla farklı günlerde meydana gelen ölümlerinden önce genç ve sağlıklı olduğu açıklandı.

Kaynak: TRT Haber

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.