Ankara isim vermeden İsrail'in 'Türkiye'yi terk edin' uyarısına cevap verdi

Ankara isim vermeden İsrail'in 'Türkiye'yi terk edin' uyarısına cevap verdi

İsrail'in, 'İran tehdidi' sebebiyle Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısının ardından Dışişleri Bakanlığı açıklamalarda bulundu.

İsrail'in, 'İran tehdidi' sebebiyle Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısının ardından Dışişleri Bakanlığı açıklamalarda bulundu.

'Bazı ülkelerin' yayımladığı seyahat uyarıları hakkında soruları cevaplayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç verdiği yanıtta, "Son günlerde bazı ülkelerin Türkiye’deki vatandaşlarına yönelik seyahat uyarıları yayınladıkları görülmektedir." bilgisini paylaştı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Son günlerde bazı ülkelerin Türkiye’deki vatandaşlarına yönelik seyahat uyarıları yayınladıkları görülmektedir.

Sözkonusu uyarıların, farklı uluslararası gelişmelerle ve saiklerle bağlantılı olduğu düşünülmektedir. Esasen ilgili makamlarımızca, terörle mücadeleye ilişkin işbirliği mekanizmalarımız çerçevesinde, gerekli her türlü güvenlik tedbiri alınmaktadır.

Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğu ve terörle en etkili şekilde, yurtiçi ve sınırötesi operasyonlarla mücadele etmeyi sürdürdüğü bir gerçektir. Terörle mücadelede elde edilen başarılı sonuçlar açıkça görülmektedir.

Bu bağlamda, ülkemiz terörle mücadelesini terör örgütleri arasında ayrım yapmadan sürdürürken, uluslararası toplumun güvenliğine de katkı sağlamaktadır. Nitekim bu husus uluslararası toplum tarafından bilinmekte ve takdir edilmektedir."

İsrail'den seyahat uyarısı

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, dün, özellikle İstanbul'da bulunan İsraillilere yaptığı çağrıda Türkiye'yi derhal terk etmelerini istedi.

Lapid yaptığı açıklamada, İran'ın İsrailli turistlere yönelik saldırı planlarına sahip olduğu ve İsrail istihbaratının bu meseleyi çözmek için çalışmalar yürüttüğünü bildirdi.

Türkiye ve İsrail'deki vatandaşlarına seslenen Lapid, "Eğer İstanbul'a uçak biletiniz varsa iptal edin, İstanbul'da iseniz derhal İsrail'e dönün" çağrısında bulundu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.