Türkiye ile İsrail'den 'İran tehdidi' açıklaması

Türkiye ile İsrail'den 'İran tehdidi' açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve mevkidaşı Lapid arasında özellikle güvenlik alanındaki iş birliğine değinildi.

Türkiye'nin 25 Mayıs'taki İsrail ziyareti sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İsrailli mevkidaşı Yair Lapid'i Ankara'da ağırladı.

İkili arasındaki görüşmelerde, kısa süre önce başlatılan olumlu diyalogların somut adımlarla ilerletme kararlılığı, karşılıklı üst düzey heyetlerin ziyaretlerin devam edeceği ve diplomatik temsil düzeyinin büyükelçilik seviyesine çıkarılması için çalışmalar başlatılacağı vurgulandı.

Öte yandan Çavuşoğlu, Lapid ile görüşmelerde iki tarafın ekonomi ve enerji alanlarında iş birliğine başvurma isteklerinin de olduğunun altını çizdi.

Güvenlik alanında ortak çalışmalar

Türkiye'de bulunan İsrailli turistlere ve iş adamlarına yönelik İran suikasti şüphesi, Türkiye ile İsrail istihbaratlarındaki görüşmeleri daha da sıklaştırdı. İki ülke istihbaratı arasında yürütülen ortak çalışmalar kapsamında İranlı suikast timinden olduğu belirtilen kişilerin gözaltına alındığı bildirildi.

Lapid'in Ankara ziyaretindeki görüşmelerde Çavuşoğlu, "Ülkemizde asla intikam ve terör saldırılarına geçit vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu ayrıca gerekli mesajların zaten verildiğini kaydetti. Uzmanlar Çavuşoğlu'nun bu yorumunda İran'a açık bir şekilde atıfta bulunduğunu belirtti.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarının ardından söz alan İsrail Dışişleri Bakanı Lapid, tehditlere karşı Türk yetkililerinin koordineli ortak çalışmalarına teşekkürlerini sunarak, vatandaşlarına İstanbul ve Antalya'da rahatça bulunabileceklerini söylediğini aktardı. Daha önce İsrailli yetkililer, İran tehdidini öne sürerek özellikle İsrailli vatandaşların İstanbul'a seyahat etmemeleri konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Öte yandan Lapid, Türkiye'deki saldırıların arkasında kesinlikle İran olduğunu savundu. "İran terörünün" Türkiye egemenliğini ihlal ettiğini vurgulayan Lapid, Türkiye'nin bu konuda İranlılara nasıl yanıt vereceğinden şüphe duymadıklarını belirterek, ortak çalışmalar için Ankara hükümetine teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum