İran: Türkiye'de İsraillileri hedef aldığımız iddiaları absürt

İran: Türkiye'de İsraillileri hedef aldığımız iddiaları absürt

İsrail'in, İran'ın Türkiye'de İsraillileri hedef aldığı iddiaları İran Dışişleri Bakanlığı'nca 'absürt' bulundu.

İran, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'in Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşme sırasında "İran'ın İstanbul'daki İsrailli turistleri hedeflediği" yönündeki ifadelerinin 'absürt' bulunduğunu ve suçlamaların İran-Türkiye ilişkilerini baltalamak olduğunu öne sürdü.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, Lapid'in 'absürt' olarak nitelendirdiği iddialarını (Türkiye ve İran) iki Müslüman ülke ilişkilerini bozmayı amaçlayan 'daha önce planlanmış ifadeler' olduğunu savundu.

İsrailli yetkililer dış basına verdikleri demeçlerde, İran'ın, Devrim Muhafızlarına bağlı Birim 840 sorumlularından Hasan Seyyad Hudayri'nin intikamını almak için özellikle İstanbul dahil birçok ülkede İsrailli iş adamlarını ve turistleri hedef almayı planladığını aktarmıştı.

Öte yandan Türkiye'deki İsrail vatandaşlarına yönelik suikast hazırlığında oldukları öne sürülen İran vatandaşlarına yönelik operasyonda 5 kişinin gözaltına alındığı bildirilmişti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, ülkede intikam ve terör saldırılarına yer vermeyeceklerini açıklamış ve İran'a doğrudan bir atıf yapmamıştı.

Ankara'nın İran ile İsrail arasında uzun süredir devam eden sözlü ve fiili çatışmalarının bir parçası olmamak amacıyla gelişmelere temkinli yaklaştığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.