İsrail'den vatandaşlarına: Türkiye'yi derhal terk edin

İsrail'den vatandaşlarına: Türkiye'yi derhal terk edin

İsrail'in, İran tehdidi sebebiyle Türkiye'deki İsraillilere yönelik ülkeyi terk edin çağrısı, devlet yetkilileri açıklamalarında da geniş bir yer buluyor.

İsrail'in, İran tehdidi sebebiyle Türkiye'deki İsraillilere yönelik "ülkeyi terk edin çağrısı" devlet yetkilileri açıklamalarında da geniş bir yer buluyor.

Son olarak İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, özellikle İstanbul'da bulunan İsraillilere yaptığı çağrıda Türkiye'yi derhal terk etmelerini istedi.

Lapid yaptığı açıklamada, İran'ın İsrailli turistlere yönelik saldırı planlarına sahip olduğu ve İsrail istihbaratının bu meseleyi çözmek için çalışmalar yürüttüğünü bildirdi.

Bugün (13 Haziran) yayımlanan bir haberde, İran istihbaratının Türkiye'deki İsrail vatandaşlarına saldırı planının Türk ve İsrail istihbaratının iş birliği ile önlediği ifade edildi.

İsrail meclisi Knesset'te konuşan Lapid, İran'ın "terör saldırıları" olarak nitelendirdiği girişimlerde İsrailli turistlerin hedefte olduğunun altını çizdi. Lapid, İran saldırılarının girişimleri hakkında "Kasıtlı olarak İsrail vatandaşlarını seçiyorlar. Onları kaçırmak veya öldürmek istiyorlar." ifadelerini kullandı.

Türkiye ve İsrail'deki vatandaşlarına seslenen Lapid, "Eğer İstanbul'a uçak biletiniz varsa iptal edin, İstanbul'da iseniz derhal İsrail'e dönün" çağrısında bulundu.

Lapid ayrıca, İsrail'in, İran'ın yer alabileceği her alanda karşısında durabileceğini ilan etti.

Öte yandan Dışişleri Bakanı, İsrail vatandaşlarını koruma konusunda gereken önemi gösterdiği için Türk yetkililere teşekkürlerini sundu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.