İsrail işgal altındaki Filistin'de 7 bini aşkın Yahudi yerleşim birimi inşa edecek

İsrail işgal altındaki Filistin'de 7 bini aşkın Yahudi yerleşim birimi inşa edecek

İsrail, işgal altında tuttuğu Filistin topraklarını Yahudileştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Likud Partisi lideri Benyamin Netanyahu'nun liderliğindeki İsrail hükümeti, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerine 7 binden fazla yeni yerleşim birimi inşa etmeye hazırlanıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin Ynet haber sitesinden aktardığı habere göre, İsrail'in Planlama ve İnşa Yüksek Kurulu, Batı Şeria ve Kudüs bölgelerine 7 binden fazla yeni yerleşim birimi inşa edilmesini onaylayacak.

Haberde, 20'si beklemede, 23'ü ise son onay aşamasında olan 43 yerleşim planı bulunduğu belirtildi. Bu planların kapsadığı toplam yerleşim birimi sayısı ise 7032'yi buluyor. Habere göre bu yerleşim birimlerinin binlercesinin büyük yerleşim merkezlerinden başka yerlere inşa edilmesi planlanıyor.

Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde 199 planlı bir şekilde inşa edilmiş Yahudi yerleşim merkezi, 220 gecekondu tarzı yani kaçak olarak inşa edilmiş yerleşim bölgesi bulunuyor. Kaçak olarak inşa edilen yerleşimler de bir süre sonra İsrail yönetiminde yasallaştırılıyor.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.