"İsrail kara harekatı için Biden'ı bekliyor"

"İsrail kara harekatı için Biden'ı bekliyor"

İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekâtını gerçekleştirmek için ABD Başkanı Joe Biden'ın ziyaretini beklediği iddia edildi.

Alman Der Spiegel dergisinin internet sitesindeki haberde, kara harekâtının Biden'ın İsrail ziyareti tamamlandıktan sonra başlayacağına dair işaretlerin arttığı belirtildi.

Haberde, "Spiegel'in edindiği bilgiye göre, İsrail'in bu ziyaret sürerken kara harekâtını başlatarak Biden'ı karşısına alması neredeyse imkânsız" denildi.

Biden'ın ABD'nin İsrail'e verdiği desteği göstermeye yönelik ziyareti yarın gerçekleşecek. Biden, bu ziyaret sırasında aralarında İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun da bulunduğu üst düzey yetkililerle görüşecek.

Biden hafta sonunda ABD medyasına yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ni yeniden işgal etmesinin "büyük bir hata" olacağını söylemişti.

Biden'ın ziyaretinden önce ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla da İsrailli ordu yetkilileriyle görüşmek için Tel Aviv'e gitti.

Biden, İsrail'den sonra Ürdün'e geçecek. Bu ülkede Ürdün Kralı II. Abdullah'ın yanı sıra Filistin Özerk Yönetim Başkanı Mahmud Abbas ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

Kaynak: DW Türkçe

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.