"İsrail komandoları İran topraklarında saldırılar düzenledi"

"İsrail komandoları İran topraklarında saldırılar düzenledi"

İsrail ordusu, 12 günlük savaş boyunca İsrail komandolarının İran topraklarında saldırılar düzenlediğini açıkladı.

İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir Çarşamba günü yaptığı açıklamada, iki ülke arasında 12 gün süren savaş sırasında İsrail komandolarının İran topraklarında gizlice operasyon düzenlediğini söyledi.

Eyal Zamir televizyonda yayınlanan konuşmasında "İran hava sahasında ve operasyon yapmayı seçtiğimiz her yerde tam kontrol sağladık" dedi.

Zamir sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu, diğer şeylerin yanı sıra, hava kuvvetlerimiz ve kara komando birliklerimiz tarafından yürütülen koordinasyon ve taktik aldatma sayesinde mümkün oldu. Kuvvetlerimiz düşman topraklarının derinliklerinde gizlice faaliyet gösterdi ve bize operasyonel hareket özgürlüğü yarattı."

Zamir, İsrail askerlerinin İran topraklarında operasyon düzenlediğini kamuoyuna açıklayan ilk İsrailli yetkili oldu.

İsrail istihbaratının saldırılar sırasında İran topraklarında faaliyet gösterdiği biliniyordu.

Mossad ajanları İran topraklarında drone merkezleri kurarak İran'a ait hedeflere saldırılar düzenlemişti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum