İsrail mahkemesi Raid Salah hakkındaki kararını açıklayacak

İsrail mahkemesi Raid Salah hakkındaki kararını açıklayacak

İsrail yönetimine bağlı mahkeme, İslami hareketin lideri Şeyh Raid Salah hakkındaki kararını yarın açıklayacak.

Hayfa'daki İsrail yönetimine bağlı mahkemenin, İslami hareketin lideri Şeyh Raid Salah hakkındaki kararını önümüzdeki Pazar günü (24 Kasım) açıklaması bekleniyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Aksa Aşıklarına Destek İçin Halk Komitesi, Şeyh Raid Salah'a destek ifadesi olması için mahkemedeki duruşmaya mümkün olduğu kadar çok sayıyla iştirak edilmesi çağrısı yaptı. 

Şeyh Raid Salah'ın savunma grubu adına açıklama yapan Avukat Halid Zebarika, duruşma esnasında Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki liderlerinin de içinde bulunacağı bir kalabalıkla mahkemede bulunulmasının Şeyh Raid Salah'ın temel ilkeleri savunma konusunda bütün Filistin halkını temsil ettiğini gösterme açısından büyük bir önem ve anlam ifade edeceğini belirtti. 

Avukat Zebarika, savcının Raid Salah'a yönelttiği suçlamaların aslında onun şahsına değil İslami camiaya, Arap ve Filistinli toplumun tamamına yönelik suçlamalar olduğuna dikkat çekti. Yöneltilen bu iddialara dayalı olarak suçlamada bulunulmasının siyasi faaliyet açısından büyük bir tehlike arz edeceğini belirtti. 

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.