İsrail, Malezya suikastının ardından 15 Hamas mensubunu tutukladı

İsrail, Malezya suikastının ardından 15 Hamas mensubunu tutukladı

İsrail ordusunun yaptığı açıklamaya göre Batı Şeria'da düzenlenen bir gece baskınıyla 15 Hamas üyesi tutuklandı.

Ordu, tutuklanan kişilerin Batı Şeria’da faaliyetlerini genişletmek amacıyla tanınmış bir Hamas üyesiyle işbirliği yaptıklarından şüphelenildiğini açıkladı.

Batı Şeria, Hamas'ın rakibi El Fetih hareketi tarafından yönetiliyor.

İsrail ordusu tarafından düzenlenen gece baskını, Hamas'ın Malezya'da bir üyesinin öldürülmesinden İsrail'i sorumlu tutmasından sonra gerçekleşti.

Malezyalı yetkililer, 35 yaşındaki Fadi el-Batş'ın, Kuala Lumpur'da sabah namazına giderken yabancı bir istihbarat teşkilatı ile ilişkileri olduğuna inanılan iki şüpheli tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Hamas, öldürülen Filistinli akademisyenin kendilerinin önemli bir üyesi olduğunu ve  İsrail'in intikam almak için bu cinayeti işlediğini açıkladı.

İsrail savunma bakanı Avigdor Liberman Pazar günü yaptığı açıklamada, Mossad ajanlarının suikast Fadi el Batş'a suikast düzenlediği yönündeki iddiaları reddetti ve Batş'ın Filistin'in iç meseleleri dolayısıyla öldürülmüş olabileceğini söyledi.

Geçtiğimiz haftalarda Hamas yönetimindeki Gazze ve İsrail arasında tansiyon yükselmişti. 30 Mart'tan beri Gazze sınırında devam eden büyük gösterilerde en az 38 silahsız Filistinli İsrail güçleri tarafından vurularak hayatını kaybederken yüzlercesi de gerçek kurşunla yaralandı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.