Mossad Malezya'da Filistinli bir kişiyi kaçırdı

Mossad Malezya'da Filistinli bir kişiyi kaçırdı

İsrail'in dış istihbarat servisi Mossad'ın Malezya'da bir kaçırma operasyonu gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Malezya merkezli New Strait Times'ın haberine göre, Mossad istihbarat birimleri Malezya'ya ayak basmadan bölge halkını kullanarak bu kişileri Filistinlilere karşı kullandı.

Habere göre Mossad, Malezya'da faaliyet gösteren Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na mensup olduğu iddia edilen iki Filistinliyi gözetlemek üzere birkaç Malezyalıyla anlaşma yaptı.

Mossad'ın tuttuğu Malezyalılardan oluşan bir grup, 28 Eylül günü gece saatlerinde başkent Kuala Lumpur'da bilgisayar programlama uzmanı olan 2 Filistinliden birini kaçırdı.

Kaçırılma anında Mossad'a bağlı Malezyalı 4 kişinin bilgisayar programlama uzmanı 1 Filistinliyi kaçırdığı ve o esnada Hamas üyesi olduğu iddia edilen kişiyi darp ettiği öğrenildi.

Diğer Filistinliye dokunulmadığı ve onun da bir süre sonra olayı polise bildirdiği kaydedildi.

Daha sonra Malezyalı 4 kişi, kimliği belirsiz Filistinliyi Mossad ajanlarıyla görüştürmek üzere şehir merkezine uzak bir noktaya götürdü.

"Avrupa'da eğitilip Malezya'da Mossad için çalışıyorlar"

New Strait Times'ın haberinde, Mossad'ın tuttuğu iddia edilen Malezyalı kişilerin burada Filistinli şahsı İsrail ajanlarıyla görüntülü arama vasıtasıyla sorguya maruz bıraktığı ifade ediliyor.

İsrailli ajanların görüntülü konuşmada yaptıkları sorgulama sırasında Filistinliye bilgisayar programlama işine ne kadar hakim olduğu, Hamas'ın bu konudaki yetkinliğinin ne derecelere ulaştığı hakkında sorular yönelttiği ve İzzettin El Kassam Tugayları'ndan bağlantılarını ifşa etmesini istediği söyleniyor.

24 saat boyunca sorgulanan Filistinlinin Mossad ajanlarının aradıkları kişinin olmadığı anlaşıldığında Malezyalı kişilerin Filistinliyi darp ettiği belirtiliyor.

Öte yandan diğer Filistinlinin olayı polise ihbar etmesinin üzerine güvenlik güçlerinin olaya müdahil olduğu aktarılıyor.

Buna göre, bir Filistinliyi kaçıran kişilerin sahte plaka kullanmamaları, yüzlerini gizlememeleri ve diğer Filistinliyi de kaçırmamaları gibi etkenler, kendilerini ele vermeleri konusunda önayak oldu.

Alıkonulan Filistinlinin polisin devreye girmesiyle serbest bırakıldığı ve ülkeyi terk ettiği kaydedildi.

Konuya ilişkin bilgi sahibi Malezyalı bir kaynak El Cezire'ye yaptığı açıklamada, devam eden soruşturma kapsamında Malezya'ya zarar vermeye çalışan bir "Mossad hücresinin" ortaya çıkarıldığını söyledi.

Kaynağa göre Mossad, Avrupa'da eğitim sürecine soktuğu Malezyalı ajanlara birtakım görevler için  ülke içerisinde kullanıyor.

Nisan 2018'de yine Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da Filistinli bilim adamı Fadi el Batş silahlı saldırganlar tarafından öldürülmüştü.

El Batş'ın ailesi suikastın arkasında Mossad'ın olduğunu savunmuştu.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.