İsrail muhalefeti tepkili: Netanyahu ülkeyi yönetemiyor

İsrail muhalefeti tepkili: Netanyahu ülkeyi yönetemiyor

İsrail'de muhalif partilerin Başbakan Binyamin Netanyahu'ya tepkileri her geçen gün artıyor.

İsrail muhalefetinin önde gelen liderlerinden Benny Gantz, Başbakan Binyamin Netanyahu'yu ülkeyi yönetememekle suçladı.

İsrail basınına konuşan Gantz Netanyahu'yu eleştirerek artık ülkeyi sorumlu bir şekilde yönetme yetisini kaybettiğini savundu. Netanyahu'nun yalnızca kendi çıkarlarını savunduğunu öne süren Gantz, Netanyahu'nun siyasi hayatını sona erdirmesi gerektiğini savundu.

Gantz, üç ayrı davada yargılanan Netanyahu'nun ceza indirimi konusunda siyasi bir anlaşma yapılarak siyasetten tamamen çekilmesi gerektiğini dile getirdi.

Halihazırda muhalif Ulusal Birlik Partisi'nin liderliğini yürüten Gantz geçmişte Genelkurmay Başkanlığı, Meclis Başkanlığı, Adalet Bakanlığı, Savunma Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı ve Başbakanlık gibi üst düzey görevlerde bulunmuştu.

İsrail'de geçtiğimiz aylarda aşırı sağcı bir hükümet kurulmasına rağmen ülkede siyasi istikrar halen sağlanabilmiş değil. Bu kapsamda sağcı hükümet arasında çatlakların baş gösterdiği dikkat çekerken hükümet dağılması halinde ülke yeniden seçime gitmek durumunda kalacak.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.