İsrail neden Suriye'deki hava üslerini hedef alıyor?

İsrail neden Suriye'deki hava üslerini hedef alıyor?

Özel bir İsrail istihbarat şirketi, bu hafta başlarında Suriye'deki İran bağlantılı bölgelerde İsrail hava saldırılarının ardından çekilen uydu görüntülerini ortaya çıkardı.

Times of Israel gazetesine göre, özel bir İsrail istihbarat şirketi, bu hafta başlarında Suriye'deki İran bağlantılı bölgelerde İsrail hava saldırılarının ardından çekilen uydu görüntülerini ortaya çıkardı.

Gazete görüntülerin, ''Saldırıların Tahran'ın silah sevkiyatı ve ülkede depolama nüfuzunu hedef aldığını gösterdiğini'' söyledi.

İsrailli ImageSat şirketi tarafından Pazartesi gecesi çekilen uydu görüntülerinde Şam Uluslararası Havalimanı'nda bir komuta merkezi ve bir depo yerle bir edilmiş vaziyette.

İki gün sonra başka bir saldırıyla Suriye'nin Humus ili doğusunda bulunan T-4 hava üssündeki bir pist hedef alınırken İsrail, her iki havaalanının da İran tarafından Suriye'ye mühimmat getirmek için kullanıldığını öne sürdü.

İsrail'in Suriye'deki hedeflere hava saldırılarını izleyen istihbarat şirketi, saldırıların İran'ın gelişmiş bir silah sistemini ülkeye sokma çabalarını büyük olasılıkla engelleyeceğini söyledi.

"Saldırıların hedefinde silah sevkiyatları var"

ImageSat'a göre saldırılar İran'dan gerçekleştirilecek gelişmiş silah sistemlerinin sevkiyatını baltalamayı hedefliyor.

Şirket, "Saldırılar, Tahran'a ve (İran Devrim Muhafızları'na bağlı) Kudüs Gücü'ne stratejik bir mesaj göndererek onları Suriye'deki faaliyetlerinin devam ettiği konusunda uyarıyor" açıklamasında bulundu.

Esed rejimi yanlısı haber siteleri, ''Pazartesi gecesi İsrail'in, Şam'ın güneyindeki hedeflere hava saldırısı düzenleyerek en az iki rejim üyesini öldürdüğünü'' aktarmıştı.

Öte yandan rejim tarafından İsrail saldırılarına karşı fırlatıldığı bildirilen bir uçaksavar füzesinin evine isabet etmesi üzerine Suriyeli sivil bir kadının öldüğü iddia edildi.

ImageSat şirketinin yayınladığı fotoğraflara göre baskının hedeflerinden biri Şam Uluslararası Havaalanı oldu. Saldırı, bir komuta merkezini ve yakınındaki depoyu yok etti. Aynı şekilde saldırıların İran Hava Kargo Koordinasyon Merkezi ve idari birimlerinin yanı sıra gelişmiş silah depolama nüfuzunu da hedef aldığı görülüyor. 

Rejim medyası, Çarşamba akşamı İsrail'in, Humus'un doğusundaki T-4 hava üssüne yeni bir saldırı başlattığını ve saldırının hasara yol açtığını ancak yaralanan olmadığını aktarmıştı.

Şirket, saldırıların amacının büyük olasılıkla Tahran'dan belirli bir sevkiyatı engellemek için olduğunu söyledi.

Temmuz ayında İran, Esed rejimine gelişmiş uçaksavar bataryaları sağlamayı kabul etmiş, ancak bu karar İsrail için potansiyel bir endişe kaynağı olmuştu.

İsrail ordusu uzun zamandır T4 üssünün İran tarafından Hizbullah da dahil olmak üzere bölgeye silah taşımak ve kendi operasyonlarını gerçekleştirmek için kullanıldığını iddia ediyor.

İsrail, 2011'den beri Esed rejimine yüzlerce saldırıda bulundu. Saldırıda Esed güçleri ve Hizbullah milisleri hedef alındı.

Uydu görüntüleri:

photo-2020-09-04-16-46-09.jpg

photo-2020-09-04-16-46-11.jpg

photo-2020-09-04-16-46-13.jpg

photo-2020-09-04-16-46-15.jpg

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.