İsrail Suriye'de hangi bölgeleri hedef aldı?

İsrail Suriye'de hangi bölgeleri hedef aldı?

Dün akşam İsrail savaş uçakları Suriye rejiminin Dera ve Şam kırsalındaki çeşitli bölgelerine İran milislerinin bulunduğu bölgeleri hedef alan yeni saldırılar düzenledi.

Yerel kaynakların aktardığına göre, Şam Uluslararası Havaalanı bölgesinde İran milis alanlarını hedef alan bir hava saldırısı karşısında başkentte ve kırsal kesimde duyulan seslerin saldırıya karşı koymak için çalışan hava savunma sistemleri olduğu belirtildi.

Yerel bir kaynak, İsrail'in, Dera'nın kuzeydoğusundaki İzra kentinde bulunan Suriye rejiminin Beşinci Tümen karargahını ve bölgedeki farklı noktaları füzelerle hedef aldığını söyledi.

Bununla birlikte bazı kaynaklar, İsrail bombardımanının, Dera kırsalında bulunan Tel Sağir kasabasındaki İran milisleri ve Lübnan Hizbullahı için bir komuta merkezi olarak kabul edilen füze üssünü üç füzeyle hedef aldığını doğruladı.

Bombardımanın hem Karafa Tugayı'nı hem de Namr Tal Tugayı'nı hedef aldığı vurgulandı.

Öte yandan İran Insider web sitesi, Şam ve Dera'da hedef alınan tüm bölgelerin, Suriye'nin Golan Tepeleri'nden İsrail'e yönelik saldırıları gerçekleştirmek için kullanılabilecek operasyonel istihbarat bilgilerini toplamak için İran ve ön cephe altyapısına bağlı olduğunu ifade etti.

Rejimin iddiaları

Esed rejimi haber ajansı SANA, "İsrail düşmanı, güney bölgesini füze atışlarıyla hedef aldı ancak hava savunma sistemimiz bunlara yanıt verdi" dedi.

SANA'ya göre bombardıman Cebeli Şeyh bölgesinden Golan'a doğru gerçekleşti.

Askeri kaynaklara bulunan Sana, "İsrail saldırganlığı, iki ölüye, yedi askerin yaralanmasına ve maddi hasara yol açtı" dedi.

İran destekli Lübnan Hizbullah milislerinin bir üyesinin Şam'ın dış mahallelerinde İsrail saldırısıyla öldürülmesinin ardından son haftalarda gerginlik İsrail-Suriye sınırı boyunca artış gösterdi.

Gerginlik sonucunda İsrail, Lübnan ve Suriye sınırına takviye kuvvetler göndermişti.

İsrail ordusu, 2011'den beri Suriye'de rejim güçlerinin, İran hedeflerinin ve Lübnan Hizbullahının bulunduğu bölgeleri hedef alan yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

İsrail, İran'ın Suriye'deki askeri varlığını pekiştirme ve Hizbullah'a gelişmiş silahlar gönderme girişimlerine karşı çıkmaya devam edeceğini yineliyor.

İsrail uçakları daha önce Şam kırsalındaki Dera, Kuneytra, Kisve ve Sahnaya'daki hava savunma füze sistemleri de dahil olmak üzere rejimin ve İran milislerinin çeşitli askeri bölgelerini hedef almıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.