İsrail ordusu: İran nükleer silah üretiminin eşiğindeydi
İsrail ordu sözcüsü Tuğgeneral Effie Defrin gazetecilere verdiği ayrı bir brifingde İsrail jetlerinin İran hava savunma sistemlerine de “saldırdığını ve hasar verdiğini” söyledi.
İsrail ordusu Cuma günü yaptığı açıklamada topladığı istihbaratın İran'ın nükleer programı konusunda “geri dönüşü olmayan noktaya” yaklaştığını gösterdiğini söyledi.
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, “Son aylarda elde edilen istihbarat bilgileri İran rejiminin geri dönüşü olmayan bir noktaya yaklaştığına dair kanıtlar sunmaktadır” denildi ve eklendi:
“İran rejiminin binlerce kilogram zenginleştirilmiş uranyum üretme çabalarının yanı sıra yeraltı tesislerindeki merkezi olmayan ve güçlendirilmiş zenginleştirme bileşiklerinin bir araya gelmesi, İran rejiminin uranyumu askeri düzeyde zenginleştirmesine ve rejimin kısa bir süre içinde nükleer silah elde etmesine olanak sağlamaktadır.”
İsrail ordu sözcüsü Tuğgeneral Effie Defrin gazetecilere verdiği ayrı bir brifingde İsrail jetlerinin İran hava savunma sistemlerine de “saldırdığını ve hasar verdiğini” söyledi.
Defrin İsrail'in İran'dan üç yönlü bir tehdit gördüğünü söyledi.
İlk olarak İran'ın “nükleer bombaya doğru hızla ilerlediğini” iddia etti.
“İran rejiminin gizli bir program oluşturduğunu ilk kez istihbarata dayalı olarak açıklıyoruz” dedi ve ekledi:
"Bu programın bir parçası olarak, İran'daki üst düzey nükleer bilimciler nükleer silah yapımı için gerekli tüm bileşenleri geliştirmek üzere gizlice deneyler yaptılar. Bu, İran rejiminin yakın gelecekte nükleer silah elde etmek için çalıştığının kesin kanıtıdır"
Defrin tehdidin ikinci kısmının İran'ın binlerce balistik füze üretmesinin ve bu üretimleri ikiye ve üçe katlama planlarını içerdiğini söyledi.
"Üçüncü bileşen ise İran rejimi Orta Doğu'daki vekillerini İsrail devletine karşı silahlandırmaya, finanse etmeye ve yönlendirmeye devam ediyor. Operasyonumuzun hedefi bu tehdidi ortadan kaldırmaktır."
Kaynak: Mepa News
