İsrail ordusundan itiraf: Tehlike olmadığı halde vuruldu

İsrail ordusundan itiraf: Tehlike olmadığı halde vuruldu

İsrail ordusu, gazeteci Yasir Murteca'nın 'İsrail askerlerine yönelik herhangi bir tehlike arz etmediği halde' öldürüldüğünü ifade etti.

İsrail tarafından, Gazze sınırında düzenlenen gösterilerde öldürülenlerden biri de gazeteci Yasir Murteca'ydı. Geçen haftadan bu yana süren Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerini dünyaya duyurmaya çalışıyordu.

Üzerinde basın yazan çelik yeleği olmasına rağmen İsrail askerlerinin saldırısında hayatını kaybetti.

İsrail’in Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrail ordusu, İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman’ın “Drone ile çekim yapıyordu.” iddiasını yalanladı.

Haberde, İsrail ordusunun soruşturma raporunda, üzerinde “Press” (Basın) yazılı yeleğin Murteca’nın üzerinde olduğunun teyit edildiği yazıldı. 

Ayrıca haberde Murteca’nın İsrail ordusunun belirlediği sınır güvenlik çitlerine yaklaşma mesafesi olan 200 metreden geride, 350 metre mesafeden vurulduğu yer aldı. 

AA'nın haberine göre ordunun raporunda Murteca veya diğer gazetecilerin drone ile çekim yaptığına dair herhangi bir delil de bulunmuyor.

İsrail Savunma Bakanı Liberman, Murteca’nın ölümünden sonra cumartesi günü yaptığı açıklamada, “Gazeteci olup olmadığını bilmiyorum. Çünkü birçok terörist, gazeteci kılığına giriyor. Ayrıca askerler için tehdit oluşturan drone ile çekim yapıyordu.” diyerek İsrail askerlerini savunmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.