İsrail 'planlanmış' bir katliam gerçekleştirdi

İsrail 'planlanmış' bir katliam gerçekleştirdi

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Salı günü yayınladığı raporda göstericiler üzerinde gerçek mühimmat kullanılmasından dolayı İsrail askeri yetkililerini suçladı. 

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün (HRW) açıklamasına göre, Gazzelilerin gösterisine müdahale ederek 17 kişiyi öldüren İsrail askerinin saldırısı "hukuksuz ve planlanmış" bir karar.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Salı günü yayınladığı raporda göstericiler üzerinde gerçek mühimmat kullanılmasından dolayı İsrail askeri yetkililerini suçladı. 

HRW Orta Doğu temsilcisi Eric Goldstein konuyla ilgili olarak "İsrail askerleri yalnızca aşırı güç kullanmıyor hatta Filistinli göstericilere karşı kanlı bir müdahalede bulunulduğundan emin olacak şekilde davranıyorlar. Sonuç ise tahmin edilebilir şekilde sınırın öbür tarafında kimseye tehdit oluşturmayan insanların ölmesi ve yaralanması oldu" ifadelerini kullandı.

Örgüt, kanlı olayların bağımsız şekilde araştırılması çağrısında bulunarak Uluslararası Ceza Mahkemesini göreve çağırdı.

Cuma günü Gazze sınırında gösteri yapan Filistinlilere, İsrail askeri gerçek mermiyle beraber göz yaşartıcı bombalar ve plastik mermilerle müdahale etmişti. Olayda 17 Filistinli yaşamını yitirirken yüzlerce insan yaralandı. İsrail askerleri Salı günü sınırda yine bir gösterciyi vurarak bu sayıyı 18'e çıkardı.

Filistinliler göstericilerin hiç bir tehdit oluşturmadığı sırada askerlerin ateş açtığını söylerken, İsrail ise göstericilerin tehdit oluşturduğunu ve tel örgülere zarar verip sınırdan geçme girişiminde bulunduklarını iddia etti.

Hamas, İsrail'in göstericileri kasten öldürdüğünü ya da önlerine büyük engeller koyduğunu söyledi. İsrail Savunma Bakanı Salı günü yaptığı açıklamada İsrail askerinin böyle olaylarda tutumunun değişmeyeceğini ve sınıra yaklaşanların hayatını tehlikeye attığını söyledi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.