İsrail Ramazan ayında Müslümanların Mescid-i Aksa'daki ibadetini engelleyecek

İsrail Ramazan ayında Müslümanların Mescid-i Aksa'daki ibadetini engelleyecek

İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki katliamlarına devam ederken Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere yönelik baskıyı ciddi ölçüde artırmış durumda.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Ramazan ayında Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da ibadet özgürlüğüne izin vermek için "dengeli bir karar" aldığını, ancak erişimin "güvenlik ihtiyaçlarına göre" sınırlandırılacağını söyledi.

Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde önemli bir ibadet yeri olan Mescid-i Aksa'ya Müslümanların erişiminin engellenmesi ihtimali soruldu: "Başbakan, profesyoneller tarafından belirlenen güvenlik ihtiyaçları çerçevesinde ibadet özgürlüğüne izin vermek için dengeli bir karar aldı." Açıklamada ayrıntı verilmedi.

İsrail yönetimi Müslümanların kutsal mekanı olan Mescid-i Aksa'ya Müslümanların ulaşmasını engellemek amacıyla daha önce birçok defa keyfi güvenlik uygulamalarını devreye sokmuştu.

Bu uygulamalar Müslümanların ibadet alanına alınmaması veya yaş sınırlaması konulması gibi şartları barındırıyor.

Öte yandan geçtiğimiz dönemde birçok defa radikal Yahudiler İsrail polisinin korumasında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişlerdi.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum