"İsrail Refah saldırısına günler içerisinde başlayabilir"

"İsrail Refah saldırısına günler içerisinde başlayabilir"

İsrail'in Gazze Şeridi güneyindeki Refah bölgesine yönelik saldırıya birkaç gün içerisinde başlayabileceği ileri sürüldü.

İsrail'in Gazze Şeridi güneyindeki Refah bölgesine yönelik saldırı planları gündemdeki yerini koruyor.

İsrail ordusunun kısa bir süre içerisinde Refah bölgesine yönelik saldırıya başlayabileceği değerlendiriliyor.

Üst düzey bir İsrailli yetkili Perşembe günü Israel Hayom'a yaptığı açıklamada, Gazze'de ateşkes için süren görüşmelerin başarısız olmasına vurgu yaptı.

İsrailli yetkili, "Refah'a yönelik bir askeri operasyonun gün meselesi olduğunu" dile getirdi.

Refah saldırısının ne zaman başlayacağına ilişkin resmi bir açıklama yapılmasa da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bölgeye saldırma konusunda kararlı olduklarını dile getirmişti.

Netanyahu, Refah'a yönelik saldırıyı gerçekleştireceklerini belirtmişti.

Öte yandan ABD'li gazeteci David Ignatius, Washington Post'ta yayınlanan köşe yazısında, Joe Biden yönetiminin Refah'a saldırıda İsrail'in Amerikan silahlarını kullanmasını sınırlandırmanın yollarını incelediğini iddia etti.

Buna göre ABD Refah'a yönelik saldırıyı engellemese de İsrail'in bu saldırıda ABD'nin tedarik ettiği silahları kullanmasını kısıtlayacak.

İsrail saldırılarından kaçarak bölgeye sığınan yaklaşık 1.5 milyon insanın yaşadığı Refah'a yönelik bir saldırının insani felaketin derinleşmesine yol açmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.