İsrail Savunma Bakanı Gallant Gazze planındaki stratejik değişimi açıkladı

İsrail Savunma Bakanı Gallant Gazze planındaki stratejik değişimi açıkladı

İsrail güçlerinin gelecek dönemde Gazze Şeridi'nde sürekli olarak varlık gösterme amacında olduğu ifade ediliyor.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant Perşembe günü yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze'deki savaşının bir sonraki aşaması için planlarını özetledi: Bölgenin kuzey kesiminde daha hedefe odaklı yeni bir yaklaşım ve güneyde Hamas liderlerinin takibine devam.

Açıklama, İsrail'in daha az yoğun muharebe operasyonlarına geçmesi yönünde artan uluslararası baskının ardından binlerce yedek askerin mesleklerine dönmesine izin vermek üzere Gazze'deki güçlerini geri çekmeye devam ettiği sırada geldi.

Gallant'ın ofisinden yapılan açıklamada "Gazze şeridinin kuzey bölgesinde, sahadaki askeri başarılara uygun olarak yeni bir muharebe yaklaşımına geçeceğiz" denilerek Gallant'ın savaşın sonraki aşamalarına ilişkin vizyonunu yansıtan yol gösterici unsurlar özetlendi.

Operasyonların baskınları, tünelleri yıkmayı, hava ve kara saldırılarını ve özel kuvvet operasyonlarını içereceği ifade edildi.

Gazze'nin 2,3 milyonluk nüfusunun çoğunun çadırlarda ve diğer geçici barınaklarda yaşadığı kuşatma altındaki bölgenin güneyinde, "Hamas liderlerini hedef almaya ve İsrailli rehineleri kurtarmaya" yönelik operasyonlar devam edecek.

Açıklamada "Operasyon gerekli görüldüğü sürece devam edecektir" denildi.

Gallant savaştan sonra Hamas'ın Gazze'yi artık kontrol edemeyeceğini ve İsrail'in operasyonel hareket özgürlüğünü saklı tutacağını söyledi. Ancak İsrail'in sivil varlığı olmayacağını ve Filistinli organların bölgeden sorumlu olacağını söyledi.

Gallant, "Gazze sakinleri Filistinlidir, bu nedenle İsrail Devletine karşı düşmanca eylemler ya da tehditler olmaması koşuluyla Filistinli kurumlar yönetimde olacaktır." dedi.

Filistinli Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail'in 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırıları 22.000'den fazla insanın ölümüne neden oldu.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum