İsrail Savunma Bakanı: İran'ın nükleer faaliyetlerini engellemek için milyarlarca dolar ayırdık

İsrail Savunma Bakanı: İran'ın nükleer faaliyetlerini engellemek için milyarlarca dolar ayırdık

İsrail Savunma Bakanı Gallant, savunma bütçesinde milyarlarca doların İran'ın nükleer silah elde etme arayışlarını engellemek için ayrıldığını söyledi.

(Fotoğraf: Twitter / Yoav Gallant)

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Azerbaycan'a yaptığı ziyarette İran'ın son yıllarda dünya genelinde İsraillilere yönelik 50'den fazla saldırı girişiminin İsrail ve müttefiki ülkelerce önlendiğini öne sürdü.

Gallant perşembe günü Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.

İsrail Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "ikilinin son bölgesel ve küresel olayların yanı sıra ortak zorluklara karşı stratejik bağları ve iş birliğini artırmanın yollarını görüştüğü" bilgisine yer verildi.

Azerbaycan ziyaretinde savunma iş birliğini genişletmeye yönelik fırsatları değerlendirdiklerini söyleyen Gallant, ziyaretin verimli geçtiğini belirtti.

Öte yandan Gallant Aliyev ile yaptığı görüşmelerin ardından basın açıklamasında, "Son yıllarda İran, dünya genelindeki İsraillileri ve Yahudileri hedef alan, daha önce görülmemiş boyutta bir terör kampanyasına öncülük etmektedir." dedi.

Son yıllarda İran tarafından İsraillilere yönelik 50'den fazla saldırı girişimini tespit ettiklerini aktaran Gallant, saldırı girişimlerinin eyleme dönüştürülecekken son anda engellendiğini kaydetti.

"İran'ın nükleer silah girişimlerine karşı savunma bütçesinde milyarlarca dolar ayrıldı"

Gallant, "Savunma kurumlarımız, birçok ülkeyle yaptığımız yakın iş birlikleri ve İran'ın küresel bir tehdit olduğu anlayışı sayesinde saldırı girişimlerini önledik ve hayatları kurtardık." ifadelerini kullandı.

İsrailli Bakan ayrıca, savunma bütçesinde milyarlarca doların İran'ın nükleer silah elde etme arayışlarını engellemek için ayrıldığını söyledi.

İsrail'in Azerbaycan'ın en büyük silah tedarikçilerinden biri olduğu biliniyor. İsrail özellikle 2020 yılında yaşanan Dağlık Karabağ savaşında Azerbaycan'a silah ve askeri ekipman sevkiyatını hızlandırmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum