İsrail Suriye-Irak sınırında İran hedeflerini vurdu: 18 ölü

İsrail Suriye-Irak sınırında İran hedeflerini vurdu: 18 ölü

İsrail'in Suriye’nin doğusunda İran hedeflerine saldırısında 18 milis öldü.

Suriye’nin doğusunda İran mevzilerini hedef alan İsrail, 18 milisin ölümüne sebep olurken, İsrail ordusu yaptığı açıklamada, topraklarına Suriye’den roket fırlatıldığını ancak herhangi bir isabet almadığını belirtti.

Dün, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) El Bukemal bölgesinde İran yanlısı silahlı güçlerin mevzilerinin hedef alındığını ve henüz uyrukları bilinmeyen 18 kişinin öldüğünü açıkladı. SOHR, saldırıyı kimin yaptığını belirleyemediğini aktardı.

Saldırı çoklu, karmaşık operasyonların gerçekleştirildiği Deyrizor’a yapıldı. SOHR verilerine göre 2018 yılının Haziran ayında Suriye’nin Irak sınırına yakın doğu bölgesinde 55 rejim yanlısı öldürüldü.

Washington’da bir yetkili saldırılardan İsrail’i sorumlu tutarken İsrail bu açıklamayı yalanladı. İran destekli silahlı güçler Suriye’deki savaşa Esed’in yanında katıldı.

İsrail, Suriye'de Tahran ve Suriye rejiminin desteklediği İran güçlerine veya Lübnan Hizbullah'a karşı çok sayıda saldırı gerçekleştirdi.

Rejim güçleri özellikle Deyrizor’da Iraklı ve İranlı yabancı güçlerin desteğiyle operasyonlar düzenliyor.

Açıklamada, İran Devrim Muhafızlarına bağlı “Kudüs Gücü milislerin Şam banliyölerinden ateş ettiğini belirtti. İsrail ordusu sözcüsü Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail hedeflerine Suriye topraklarından ve Gazze’den birçok roket atma girişiminde bulunulduğunu söyledi. Sözcü, füzelerin hedeflerine ulaşmadığını ve İsrail sınırını geçmediğini doğrulamasına rağmen, olayın tehlikesine dikkat çekerek olaydan İran'ı sorumlu tuttu. Saldırıların Şam kırsalından ve İran destekli silahlı güçlerin bulunduğu bölgeden yapıldığını belirten sözcü “buradan başlatılan her harekattan Suriye rejimi sorumludur” ifadesini kullandı.

Fox News, kuzeydoğu Suriye’de kurulan ve İsrail’e yönelik İran’a özgü hassas füzelerin depolandığı Irak sınırında kurulan bir mevziden bahsetti.

Yom Israel Hume’dan askeri analist Yoav Limor, mesajın açık olduğunu söyledi ve ekledi: “Eğer bölge boşaltılmazsa bunu İsrail’in kendisi yapacaktır.”

ABD, İran’ın Suriye ve Lübnan’a silah göndermesini engellemek için el-Tanf üssünü kontrol altına alınca İran, Suriye ile Irak arasındaki el-Bukemal geçişini ele geçirmeye çalışmıştı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.