İsrail tankının "yanlışlıkla" Mısır askerlerini vurması sonucu en az yedi kişi yaralandı

İsrail tankının "yanlışlıkla" Mısır askerlerini vurması sonucu en az yedi kişi yaralandı

Olayın Kahire'den İsrail'e yeni uyarılar gelmesine yol açabileceği ifade edildi.

Her iki ülke ordusuna göre, bir İsrail tankından atılan top mermisi Mısır sınırına isabet etti ve şarapneller nedeniyle aralarında Mısırlı sınır muhafızlarının da bulunduğu en az yedi kişi yaralandı.

Pazar günü geç saatlerde meydana gelen olayla ilgili olarak İsrail ordusu, Gazze Şeridi sınırı yakınlarındaki Mısır mevzilerini "yanlışlıkla" vurduğunu doğruladı.

"Olay soruşturuluyor ve ayrıntılar inceleniyor. İsrail ordusu olayla ilgili üzüntüsünü dile getirmektedir" diyen İsrail ordusu daha fazla ayrıntı vermedi.

Mısır ordusundan bir sözcü olayı doğruladı ancak kaç personelinin yaralandığını belirtmedi.

Bir görgü tanığı ve tıbbi bir kaynak yaralıların hastaneye kaldırıldığını söyledi. Görgü tanıkları bir patlama sesi duyduklarını ve ardından Mısır tarafından ambulans sesleri geldiğini bildirdi.

Al Jazeera'nın Londra'daki kıdemli siyasi analisti Mervan Bişara, olayın Kahire'den yeni ikazlar gelmesine yol açabileceğini söyledi.

Bişara, "Bu aslında Mısır'ın İsrail'i, Gazze'ye yönelik ayrım gözetmeyen ve kesinlikle kontrolden çıkmaya başlayan korkunç bombardımanını gevşetmesi gerektiği konusunda daha fazla uyarmasına yol açabilir" dedi.

Analist, İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanına karşı hem halkta hem de kurumlarda öfke olduğunu ancak Mısır'ın Gazze'ye yönelik insani yardımı Tel Aviv ile koordine etme konusunda İsrail tarafından "eli kolu bağlı" hale geldiğini sözlerine ekledi.

Mısır medyasına göre görgü tanıkları İsrail saldırısının Gazze'ye yardım geçişini aksatmayacağını söyledi.

"Yanlışlıkla" yaşandığı ifade edilen patlama, ikinci bir yardım kamyonu konvoyunun Gazze'ye gitmek üzere Refah sınır kapısının Mısır tarafına girmesinden birkaç saat sonra meydana geldi.

Bir gün önce 20 kamyonluk ilk konvoy kuşatma altındaki bölgeye girmişti ancak yardım yetkilileri gıda, su ve yakıt stoklarının hala tükenmekte olduğu konusunda uyarıda bulunuyor.

İsrail, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail yerleşimlerine yaptığı saldırıya karşılık olarak Gazze Şeridi'ni iki haftayı aşkın bir süredir bombalamaya devam ederken yardımların bölgeye girişini engellemişti.

BM yetkilileri Gazze'deki krize müdahale edebilmek için günde en az 100 kamyona ihtiyaç olduğunu söylüyor.

Son olayların patlak vermesinden önce Gazze'ye günde birkaç yüz kamyon geliyordu.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera, Ajanslar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum