"İsrail Türkiye'deki Hamas liderlerine suikast düzenlemeyi planlıyor"

"İsrail Türkiye'deki Hamas liderlerine suikast düzenlemeyi planlıyor"

İsrail'in Türkiye, Katar ve Lübnan gibi ülkelerde bulunan Hamas liderlerine suikast hazırlığı içerisinde olduğu bildirildi.

İsrail'in yurt dışındaki Hamas liderlerine suikast düzenleyebileceği iddia edildi.

Wall Street Journal'in İsrailli yetkililere dayandırdığı habere göre, İsrail'in istihbarat teşkilatları Lübnan, Katar ve Türkiye'deki Hamas liderlerine suikast düzenlemek için hazırlık içerisinde.

İsrail istihbaratının Başbakan Binyamin Netanyahu'dan Hamas liderlerine suikast düzenlemek için talimat aldığı ifade ediliyordu.

İsrail daha önce de başta Lübnan, Suriye ve Ürdün olmak üzere birçok ülkede Hamas liderlerine suikast gerçekleştirmişti.

Hamas'ın İsmail Heniye ve Halid Meşal başta olmak üzere çeşitli liderlerinin Türkiye ve Katar'da faaliyet gösterdiği biliniyordu.

İsrail'in bu iki ülkede herhangi bir suikast girişiminde bulunmasının geniş çaplı bir diplomatik krize yol açacağı düşünülüyor.

Bu sebeple olası suikastların Türkiye ve Katar gibi ülkeler yerine Lübnan, Suriye veya İran'da gerçekleştirilebileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.