İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, Gazze saldırılarının "sönük kalmasından" şikayetçi

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, Gazze saldırılarının "sönük kalmasından" şikayetçi

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, Gazze'ye yönelik saldırıları etkisiz bulduğunu belirterek Başbakan Netanyahu'yu eleştirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Gazze'ye yönelik saldırılar üzerine tartışma yaşadı.

Itamar Ben-Gvir, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları "sönük" kaldığı gerekçesiyle Netanyahu'ya eleştiri yönelmişti.

Ben-Gvir, İsrail güçlerinin tank ve hava saldırılarıyla Gazze'yi vurup yaşlı bir Filistinlinin ölümüne yol açmasına rağmen bölgeye yönelik saldırıların "cılız kaldığını" söyledi.

Netanyahu ise "İsrail'in karşı karşıya kaldığı hassas ve karmaşık güvenlik konularından başbakan, savunma bakanı, İsrail ordusu ve güvenlik teşkilatlarının sorumlu olduğunu" anımsatarak "Bu durum Bakan Ben-Gvir için kabul edilebilir değilse, hükümette yer almak zorunda değildir." diye karşılık verdi.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ifadeleri sonrası açıklama yapan Ben-Gvir, "Başbakan tam bir sağcı hükümet istemiyorsa eğer bizi kovabilir." dedi ve İsrail parlamentosunda oylamalara katılmamakla tehdit etti.

Netanyahu'nun partisi Likud, seçimleri kazanabilmek için aşırı sağcı partilerle anlaşma yapmıştı. Söz konusu partilerin arasında Ben-Gvir liderliğindeki Otzma Yehudit'te bulunuyor. Ben-Gvir ve parti yetkililerinin istifa etmesi halinde mevcut İsrail hükümeti düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.